Σολομός φουρνιστός

01.10.2008
Γευστικότατο και πολύ υγιεινό!

Τι έχουμε:

  • 3 φέτες σολομού
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 πιπεριές,πράσινες
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι, λευκό
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • 3 πιπεριές, πράσινες, σε ροδέλες

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε τις φέτες σολομού, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε μια μικρή γάστρα με σκέπασμα.

Βάζουμε τις φέτες του σολομού πάνω στις πιπεριές, περιχύνουμε με το λάδι, τον χυμό των πορτοκαλιών, το νερό και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.

Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Κατόπιν, ανοίγουμε το σκέπασμα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, ώστε να γκρατιναριστούν.

Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο και τις σερβίρουμε πάνω σε φρεσκομμένες πιπεριές.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε τoν σολομό με τις λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί - πιπεριά.

Το κατάλληλο κρασί: Μοσχοφίλερο.