Φωλιές με γαρίδες

01.10.2008
Γρήγορο και πρωτότυπο ορεκτικό!

Τι έχουμε:

  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 15 γαρίδες, Νο 1
  • 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια δεντρολίβανου

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σκουπίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια, κόβουμε τα κοτσάνια τους, βγάζουμε με ένα κουταλάκι τους σπόρους τους, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε το πάνω μέρος των μανιταριών.

Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, έως ότου μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα πόδια, βγάζουμε το κέλυφός τους, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε μία κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών για περίπου 6-7 λεπτά.

Κατόπιν, τις βγάζουμε από τον ζωμό με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε πάνω σε κάθε μανιτάρι 2-3 γαρίδες, γαρνίρουμε με κλωναράκια δεντρολίβανου και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε πριν ψήσουμε τα μανιτάρια, να τα περιχύσουμε με λίγο μπαλσάμικο.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Μοσχοφίλερο.