Μανιταροσαλάτα

01.10.2008
Δροσιστική και χορταστική!

Τι έχουμε:

  • 7-8 μανιτάρια, λευκά
  • 5 φύλλα μαρούλι, κατσαρό
  • 3 φύλλα λάχανο, κόκκινο
  • 300 γραμ. φρέσκα φασολάκια
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά κέτσαπ
  • Για το γαρνίρισμα:
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.

Εν τω μεταξύ, με μία βρεγμένη πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 4-5 λεπτά.

Πλένουμε τα λαχανικά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χοντροκόβουμε σε ένα μπολ. Κατόπιν, προσθέτουμε τα φασολάκια, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε μία σαλατιέρα.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και το κέτσαπ, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα αυτό.

Γαρνίρουμε με τον άνηθο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια από κοτόπουλο, αφού τα σοτάρουμε πρώτα με μαργαρίνη.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Ηπείρου.