Κρύα σούπα μανιταριών

11.06.2009
Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα!

Τι έχουμε:

  • 1/2 συσκευασία ζυμαρικά, τορτελίνι
  • 1 συσκευασία μανιτάρια, καφέ
  • 6 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου μαλακώσουν.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια, πολτοποιούμε τα μανιτάρια με τον ζωμό στο μπλέντερ.

Ξαναρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και τα τορτελίνι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα τορτελίνι με τον ζωμό μανιταριών σε μπολ, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Συμβουλή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά με γέμιση της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.