Πίτσα με σαλάμι και ρόκα

14.05.2008
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σαλάμι αέρος με άλλο αλλαντικό της προτίμησής μας.

Τι έχουμε:

Για τη ζύμη:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές ξερή μαγιά ή 60 γραμ. νωπή
  • 1 φλιτζ. νερό, χλιαρό
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 8-9 φέτες σαλάμι αέρος
  • 6-7 φέτες τυρί ένταμ
  • 1 φλιτζ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 7-8 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 5-6 ντοματάκια Σαντορίνης
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 3 κουταλιές κουκουνάρια
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Τι κάνουμε:

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το λάδι. Ζυμώνουμε, έως ότου γίνει μια ζύμη αρκετά σφιχτή, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο αλεύρι ή νερό ακόμα.

Τη βάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με 3 κουταλιές από το λάδι και τη γυρίζουμε ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα με το λάδι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα για περίπου 1 ώρα, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια, ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για ακόμα 20 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους περίπου 1 εκατοστού και το στρώνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με 2-3 κουταλιές από το λάδι. Αλείφουμε την επιφάνεια του φύλλου με 2 κουταλιές λάδι και βάζουμε ομοιόμορφα το σαλάμι. Καλύπτουμε με τις φέτες τυριού ένταμ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε αφού απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας τη ρόκα, τη φέτα, τα ντοματάκια και τα κουκουνάρια.