Γλυκό με ζελέ ροδάκινο

02.05.2008
Γεύσεις που μπερδεύονται νόστιμα!

Τι έχουμε:

  • 350 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
  • 250 γραμ. σοκολάτα, κουβερτούρα
  • 100 γραμ. μαργαρίνη
  • 12 γραμ. ζελατίνη, σε σκόνη
  • 3 κουταλιές λικέρ, καλούα
  • 4 αβγά, χωρισμένα
  • 3 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
  • μπισκότα της αρεσκείας μας

Για το ζελέ:

  • 1 συσκευασία ζελατίνη
  • 3 ροδάκινα, πολτοποιημένα
  • 3 κουταλιές ζάχαρη

Τι κάνουμε:
Για να φτιάξουμε το ζελέ, διαλύουμε σε ένα μπολ τη ζελατίνη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να γίνει χλιαρή, προσθέτουμε τον πουρέ από τα ροδάκινα και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.

Εν' τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη βάση.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη ζελατίνη, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε για λίγο να μουλιάσει. Στη συνέχεια, βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, προσέχοντας όμως να μη βράσει. Ρίχνουμε το μείγμα με τη ζελατίνη στη λιωμένη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε, έως ότου ενωθούν.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας τη ζάχαρη σιγά σιγά, μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σπάμε τα μπισκότα σε κομματάκια, τα προσθέτουμε στο μους και ανακατεύουμε για να πάνε παντού.

Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το ζελέ ροδάκινου και προσθέτουμε το μείγμα με το μους και τα μπισκότα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει καλά το γλυκό.

Ξεφορμάρουμε, βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.