Πώς θα πετύχει το γλυκό με τις σταφίδες

25.05.2010
Όταν πρέπει να πασπαλίσετε με αλεύρι ένα ταψί, όπου θα ψήσετε το κέικ σας ή ένα άλλο γλυκό, πασπαλίστε το με κακάο.

Όταν πρέπει να πασπαλίσετε με αλεύρι ένα ταψί, όπου θα ψήσετε το κέικ σας ή ένα άλλο γλυκό, πασπαλίστε το με κακάο. Το γλυκό σας δεν θα βγει άσπρο και θα γίνει πιο νόστιμο.

Για να διατηρήσετε τα όσπριά σας χωρίς ζωύφια, να τα βάζετε σε σκεύος όπου έχετε βάλει σκόρδο ή ένα φύλλο μέντας.

Για να ζεστάνετε το ψητό ομοιόμορφα χωρίς να ξεραθεί, αλείψτε το με βούτυρο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο.

Αν χρησιμοποιείτε σταφίδες για τα γλυκά σας, μουλιάστε τες για 24 ώρες σε ρούμι αραιωμένο με ζαχαρωμένο νερό. Τα γλυκά θα πάρουν μια πολύ λεπτή γεύση.

Για να βράσετε τα λαχανικά στον ατμό, βάλτε τα στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι της κατσαρόλας. Βάλτε τόσο νερό ώστε η επιφάνειά του (όταν κοχλάζει) να είναι μόλις 3 εκατοστά περίπου κάτω από τον πάτο του καλαθιού. Το καπάκι της κατσαρόλας πρέπει να είναι κλειστό.