Χριστούγεννα στο τραπέζι σου: 4 ξεχωριστές ιδέες για ένα γιορτινό πλατό τυριών και αλλαντικών

05.12.2023
Χριστούγεννα στο τραπέζι σου: 4 ξεχωριστές ιδέες για ένα γιορτινό πλατό τυριών και αλλαντικών
Έχουμε μπει στον Δεκέμβριο και παρόλο που ο καιρός μας ξεγελάει ακόμη, οι γιορτές πλησιάζουν και καλό είναι να ετοιμαζόμαστε.

Μάλλον Πασχούγεννα (!) θα κάνουμε φέτος αλλά, όπως και νά'χει, η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές έχει ήδη ξεκινήσει. Ακόμη και αν δεν έχεις αναλάβει εσύ το γιορτινό τραπέζι, σίγουρα κάποια μέρα θα έχεις κόσμο στο σπίτι.

Αυτές οι μέρες προσφέρονται για φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις ακόμη κι αν φέτος, αντί για τζάκι έχουμε... ανεμιστήρα! Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και αν ψάχνεις ένα πιάτο διαφορετικό ως προς τη διακόσμηση για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου μαζί με το κρασάκι που θα τους προσφέρεις, σου έχουμε μερικές λύσεις να διαλέξεις.

Αρχικά ένα σχετικά κλασικό πλατό τυριών και αλλαντικών στο οποίο μπορεί κανείς να βάλει ό,τι αγαπά με την παρακάτω προτεινόμενη διάταξη:

{https://www.instagram.com/p/C0H6-vZP_O8/}

Μία άλλη λύση είναι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο λιχουδιές. Σε αυτό ξεκινάμε με βάση έναν κώνο από φελιζόλ σε όποιο μέγεθος αγαπάμε (πωλούνται έτοιμοι στο εμπόριο) τον οποίο στη συνέχεια «ντύνουμε» με λαδόκολα. Ως πρώτη ύλη εδώ έχουμε τυράκια σε κύβους, μπουκιές μοτσαρέλας, αλλαντικά σε φουντίτσες, τοματίνια, ελιές και κομμάτια δενδρολίβανο (που «φέρνει» λίγο σε έλατο) για γεμίσματα στη διακόσμηση. Και φυσικά, οδοντογλυφίδες. «Στολίζουμε» το δεντράκι μας και το αποτέλεσμα θα στολίσει απίθανα το τραπέζι σου.

{https://www.instagram.com/reel/C0V2my2iZDt/}

Christmas antipasto: Η μητέρα της Kate Midletton προτείνει το πιο εναλλακτικό, γιορτινό πρώτο πιάτο

Παραμένοντας στο ίδιο «μήκος κύμματος» ιδού και μια ακόμη πρόταση για ένα πιο... «ήσυχο» δεντράκι για το χριστουγεννιάτικο κάλεσμά σου.

{https://www.instagram.com/p/CzwyyBSylx0/}

Μία ακόμη ιδιαίτερη πρόταση αφορά σε πιο εξατομικευμένες μερίδες. Ανάλογα με τα άτομα που έχεις καλέσει χρειάζεσαι τον αντίστοιχο αριθμό ποτηριών γιατί, στην ουσία θα φτιάξεις ένα συνδυασμό τυριών, αλλαντικών, φρούτων και παξιμαδιών/crackers για τον καθένα.

Στο βίντεο που ακολουθεί η προετοιμασία βήμα βήμα και, φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να κάνεις τις δικές σου προσθαφαιρέσεις στα υλικά.

{https://www.instagram.com/reel/C0M8NKzxx0Z/}

Και φυσικά υπάρχει και η πρόταση της αρχικής εικόνας που θέλει να βάζουμε τυρί κρέμα επάνω σε κρακεράκια και ένα σπυρί ρόδι επάνω τους, ενώ το πασπάλισμα με άνιθο τους δίνει την αίσθηση του δέντρου που ζητάμε αυτές τις μέρες.

Χριστούγεννα στο τραπέζι σου: 3 ξεχωριστές ιδέες για ένα γιορτινό πλατό τυριών και αλλαντικών

Τελευταία τροποποίηση στις 05.12.2023 - 12:26