4 τρόποι να αναβαθμίσεις την ψητή πατάτα, σύμφωνα με επαγγελματίες σεφ

05.08.2022
4 τρόποι να αναβαθμίσεις την ψητή πατάτα, σύμφωνα με επαγγελματίες σεφ
Πήγαινε αυτό το απλό πιάτο στο επόμενο επίπεδο με αυτά τα χρήσιμα κόλπα.

Υπάρχουν λίγα πιάτα πιο απλά και πιο χορταστικά από μια κλασική ψητή πατάτα. Όταν προετοιμάζονται και μαγειρεύονται σωστά, οι ψητές πατάτες έχουν τη δυνατότητα να είναι ο πρωταγωνιστής ενός γεύματος, ειδικά επειδή είναι απίστευτα ευέλικτες, οικονομικές και χορταστικές. Ενώ είναι εξίσου νόστιμες με αλατισμένο βούτυρο και σερβίρονται μαζί με μια ζουμερή μπριζόλα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τις απολαύσεις ως γεύμα.

Το κλειδί για την παρασκευή των καλύτερων ψητών πατατών εξαρτάται από μερικούς παράγοντες: χρήση του σωστού τύπου πατάτας, σωστή προετοιμασία, χρήση της σωστής μεθόδου μαγειρέματος και, φυσικά, δημιουργικότητα με τη γαρνιτούρα. Επαγγελματίες σεφ μοιράζονται μερικά κόλπα για τις τέλειες ψητές πατάτες.

Πώς να ψήσεις την τέλεια μπριζόλα, σύμφωνα με έναν επαγγελματία σεφ


Πώς να φτιάξεις μια τέλεια ψητή πατάτα στο σπίτι
Παρασκευή
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν ψήνουμε πατάτες είναι να τις τυλίγουμε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και να τις πετάμε στο φούρνο. Σύμφωνα με τον Joshua Resnick, σεφ-εκπαιδευτή στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης, υπάρχουν απλοί τρόποι για να βελτιώσεις τη γεύση επιτυγχάνοντας αυτό το εντυπωσιακό τραγανό δέρμα. Ο Resnick προτείνει να δώσεις στις πατάτες ένα σχολαστικό τρίψιμο με αλάτι, το οποίο τις βοηθά να μαλακώσουν. «Πρόσθεσε αρκετή ποσότητα αλατιού και αρκετό νερό για να κάνεις μια χαλαρή πάστα, και στη συνέχεια απλώς χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να τρίψεις το αλάτι σε όλες τις πατάτες», συμβουλεύει.

Από εκεί, ο Resnick στεγνώνει τις πατάτες με μια πετσέτα, τις τρυπάει με ένα πιρούνι και τις αλείφει με λάδι και ψιλό θαλασσινό αλάτι πριν τις βάλει στο φούρνο. Το τρύπημα των πατατών με ένα πιρούνι βοηθά στην απελευθέρωση του ατμού και διασφαλίζει ότι η πατάτα μαγειρεύεται ομοιόμορφα. Ο Resnick λέει επίσης να «αποφύγεις να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο όταν βουρτσίζεις τις πατάτες σου γιατί μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και να αναπτύξει πικρή γεύση». Αντ 'αυτού, χρησιμοποίησε ένα μαγειρικό λάδι με υψηλότερο σημείο καπνού, όπως λάδι αβοκάντο ή φυτικό λάδι.

Μέθοδοι Μαγειρέματος
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μια μαλακή, αφράτη ψητή πατάτα σε ένα εστιατόριο και αναρωτήθηκες πώς μπορείς να αποκτήσεις αυτή την όμορφη, βουτυρώδη υφή όταν μαγειρεύεις στο σπίτι; Η σεφ φυσικών τροφίμων και πιστοποιημένη διατροφολόγος Liana Werner-Gray γνωρίζει το μυστικό. Ξεκινά βράζοντας τις πατάτες για 15 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζοντας τις στον ατμό. Αυτή η μέθοδος προμαγειρεύει τις πατάτες, αφήνοντας το εσωτερικό να γίνει ωραίο και απαλό.

Στη συνέχεια, τις βάζει σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, vegan βούτυρο (αν και κάθε είδος βουτύρου θα κάνει), θαλασσινό αλάτι και σκόρδο πριν τα βάλει σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς για να ψηθούν για περίπου 35 λεπτά. «Μόλις γίνουν οι πατάτες, προσθέτω φρέσκα μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι ή φασκόμηλο».

Γαρνιτούρες
Οι πατάτες φούρνου είναι μια νόστιμη βάση που σου δίνει χώρο για πειραματισμό. Είναι ένα από εκείνα τα προσαρμόσιμα πιάτα με τα οποία μπορείς να διασκεδάσεις και να γίνεις δημιουργική. Δεν μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος με μια παραδοσιακή ψητή πατάτα με λαχταριστή κρέμα γάλακτος, φρέσκο ​​κρεμμύδι και κομμάτια καπνιστού μπέικον.

Για κάποιες άλλες ακαταμάχητες αλμυρές επιλογές, ο σεφ Resnick συνιστά να προσθέσεις μπουκίτσες μπρόκολου, τριμμένο τυρί Cheddar και σπιτικό βούτυρο με σκόρδο και στη συνέχεια να προσθέσεις τυρί γραβιέρα και κιμά στην πατάτα.
Το καλύτερο πράγμα με τις ψητές πατάτες είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικά λάθος απάντηση όσον αφορά τις γαρνιτούρες - μπορείς να τις απολαύσεις με τσίλι και τριμμένο τυρί, κοτόπουλο και θρυμματισμένο μπλε τυρί ή να φτιάξεις κάτι με εμπνευσμένη από το Μεξικό, με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι.