5 τρόποι να αναβαθμίσεις την ομελέτα σου, σύμφωνα με επαγγελματίες σεφ

01.08.2022
5 τρόποι να αναβαθμίσεις την ομελέτα σου, σύμφωνα με επαγγελματίες σεφ
Χρησιμοποίησε αυτά τα απλά κόλπα για να φτιάξεις την καλύτερη ομελέτα

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς να φτιάξεις στο σπίτι αυτές τις τέλειες ομελέτες από το αγαπημένο σου μαγαζί με brunch; Ποιο είναι το κόλπο για να γίνουν τόσο αφράτες και γευστικές; Είτε είσαι ερασιτέχνης σεφ είτε κάποια που μαγειρεύει σπάνια, το να ετοιμάζεις μια κλασική ομελέτα μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά υπάρχουν μερικές κατάλληλες μέθοδοι μαγειρέματος που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Πώς να ψήσεις την τέλεια μπριζόλα, σύμφωνα με έναν επαγγελματία σεφ

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το κλειδί για την καλύτερη ομελέτα είναι αυτό που αναμειγνύεις με τα αυγά. Αν και αυτό παίζει κάποιο ρόλο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η μέθοδος με την οποία μαγειρεύονται τα αυγά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πώς να φτιάξεις καλύτερη ομελέτα στο σπίτι
Μαγείρεψε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά
Τα αυγά μπορεί να φαίνονται το πιο εύκολο πράγμα να φτιάξεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι το τέλειο μαλακό scramble απαιτεί λίγη εξάσκηση και πολλή υπομονή. Οι περισσότεροι άνθρωποι μαγειρεύουν τα αυγά τους για πολύ καιρό ή σε δυνατή φωτιά, γι' αυτό μπορεί να έχουν ξηρή και ήπια γεύση.

Ο Christopher Koetke, Executive Chef στο Ajinomoto Health & Nutrition North America, λέει ότι όλα έχουν να κάνουν με το πόσο καιρό μαγειρεύονται τα αυγά. «Το κλειδί είναι να μαγειρέψεις τα αυγά σε αρκετή υγρασία ώστε να είναι μαλακά και χυμώδη», λέει. .

Μην αφήνεις τα αυγά στο τηγάνι για πολύ
Ο σεφ Markee Manaloto του Φιλιππινο-ιαπωνικού Izakaya Gugu Room στο Μανχάταν, έχει μια εναλλακτική μέθοδο. «Για να φτιάξεις την καλύτερη ομελέτα, ζέστανε ένα τηγάνι με λάδι και σπάσε τα αυγά κατευθείαν στο τηγάνι—ένα ένα. Στη συνέχεια, σε λίγη φωτιά, ανακάτεψε τα αυγά είτε με μια σπάτουλα είτε με ξυλάκια για 30 δευτερόλεπτα και μετά αφαίρεσε τα από το τηγάνι». Ο Manaloto εξηγεί ότι αφαιρώντας το τηγάνι από τη φωτιά, θα βοηθήσει να αποφευχθεί το υπερβολικό ψήσιμο των αυγών και θα τους δώσει περισσότερο όγκο.

Φτιάξε μαλακή ομελέτα μετακινώντας το τηγάνι
Εάν προτιμάς τα αυγά να είναι πιο μαλακά, η σεφ και ιδιοκτήτρια Diana Manalang του Little Chef, χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ελαιόλαδου και βουτύρου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και φροντίζει να ανακατεύει συνεχώς τα αυγά. Η Manalang συνιστά τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία για να διασφαλιστεί ότι το τηγάνι θα παραμείνει ζεστό και για να «βεβαιωθείς ότι τα αυγά κινούνται για να παραμείνουν μαλακά και να μην ψηθούν υπερβολικά».

Χρησιμοποίησε ένα σύρμα για να φτιάξεις αφράτα ομελέτα
Για να ενισχύσεις τα αυγά σου, ο Kevin Templeton, εκτελεστικός σεφ της Barleymash, προτείνει να προσθέσεις λίγη παχύρρευστη κρέμα όταν τα χτυπάς. "Συνήθως 1 κουταλιά της σούπας ανά 2 αυγά είναι αρκετή. Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις κρύο νερό εάν έχεις αλλεργία στα γαλακτοκομικά", μοιράζεται ο Templeton. Αναφέρει επίσης ότι το κλειδί για τα αφράτα αυγά είναι να βεβαιωθείς ότι έχουν αναμειχθεί σωστά.

Μην αλατοπιπερώνεις αμέσως την ομελέτα
Είναι επίσης σημαντικό ότι το καρύκευμα των αυγών είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση της γεύσης, αλλά μην καρυκεύεις τα αυγά μόλις μπουν στο τηγάνι. Αντίθετα, μόλις τα αυγά είναι σχεδόν ψημένα, πασπάλισε λίγο θαλασσινό αλάτι και πρόσθεσε λίγο φρέσκο ​​τριμμένο πιπέρι.