Πώς να αποθηκεύσεις τα κρεμμύδια για να μην μυρίζει το ψυγείο σου

10.04.2022
Πώς να αποθηκεύσεις τα κρεμμύδια για να μην μυρίζει το ψυγείο σου
Και ναι, μπορείς να παγώσεις κρεμμύδια!

Τα κρεμμύδια βρίσκονται σε αλμυρές συνταγές παγκοσμίως και για καλό λόγο. Προέρχονται από μια ανθεκτική καλλιέργεια που αναπτύσσεται σε αφθονία, επομένως είναι πανταχού παρόντα και προσιτά και προσφέρουν μια απαράμιλλη γευστική βάση που δίνει βάθος στα πιάτα. Και παρόλο που μπορούν να προκαλέσουν δυσωδία στην αναπνοή, είναι δύσκολο να βρεις κάτι που πλησιάζει την ευελιξία των κρεμμυδιών - μπορούν να μπουν σε μια νόστιμη σούπα, ντιπ, επικάλυψη για μπέργκερ και πολλά άλλα.

Τα κρεμμύδια έχουν ένα πικάντικο και έντονο άρωμα, ειδικά όταν είναι ωμά και ειδικά όταν χαλάσουν. Εάν δεν ξέρεις πώς να αποθηκεύεις σωστά τα κρεμμύδια, διατρέχεις τον κίνδυνο να χαλάσουν πιο γρήγορα, γεγονός που δίνει ένα δυνατό, βρώμικο άρωμα. Συνέχισε να διαβάζεις σχετικά με το πώς να διατηρήσεις αυτό το πανταχού παρόν λαχανικό, ώστε να μπορείς να απολαύσεις τη γλυκιά γήινη φύση του χωρίς δυσωδία.

Πώς να αποθηκεύσεις τις φράουλες για να μην χαλάσουν γρήγορα

Πώς να αποθηκεύσεις ένα ολόκληρο κρεμμύδι
Τα ολόκληρα κρεμμύδια δεν χρειάζεται να μπουν στο ψυγείο — στην πραγματικότητα, δεν είναι καλό μέρος για να τα αποθηκεύσεις. Το ψυγείο είναι ένα κρύο και υγρό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να κάνει τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να χαλάσουν. Το καλύτερο μέρος για να διατηρήσεις ολόκληρα κρεμμύδια είναι σε ένα μέρος σκοτεινό, δροσερό, στεγνό και καλά αεριζόμενο. Ένα διάτρητο καλάθι ή κάδος σε ένα ντουλάπι κουζίνας ελέγχει όλα τα κουτιά και θα ήταν μια ιδανική τοποθεσία για να αποθηκεύσεις τα κρεμμύδια.

Όταν βρίσκεσαι στο παντοπωλείο και διαλέγεις τα κρεμμύδια σου, φρόντισε να τα παρατηρήσεις πριν τα τοποθετήσεις στο καλάθι σου. Απόφυγε τα κατεστραμμένα κρεμμύδια με μαλακές κηλίδες, γιατί δεν θα έχουν τόσο φρέσκια γεύση και δεν θα διαρκέσουν τόσο πολύ. Όταν φέρνεις τα κρεμμύδια στο σπίτι, μην τα ξεφλουδίσεις, καθώς η φλούδα προστατεύει και διατηρεί το εσωτερικό. Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή, θα εκπλαγείς από το πόσο καιρό ολόκληρα τα κρεμμύδια παραμένουν φρέσκα στην κουζίνα σου, έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως.

Πώς να αποθηκεύσεις κομμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μπορείς να αποθηκεύσεις επιπλέον κομμένο ή ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε αεροστεγές δοχείο ή πλαστική σακούλα στο ψυγείο σου, αλλά φρόντισε να το χρησιμοποιήσες εντός πέντε έως επτά ημερών. Όσο περισσότερο κάθονται τα κρεμμύδια εκεί μέσα, τόσο πιο έντονα μυρίζουν και δεν θέλεις το ψυγείο σου να μυρίζει κρεμμύδια, εμποτίζοντας όλα τα άλλα εκεί μέσα.

Μπορείς να παγώσεις ένα κρεμμύδι;
Δεν συνιστούμε να καταψύξεις ολόκληρα κρεμμύδια γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά και δεν θα ξεπαγώσουν καλά, αλλά υποστηρίζουμε απολύτως την κατάψυξη ψιλοκομμένων κρεμμυδιών. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που μια συνταγή απαιτεί μισό κρεμμύδι, μπορείς να ψιλοκόψεις ένα ολόκληρο. Πέταξε ό,τι δεν χρησιμοποιείς σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα, φροντίζοντας να πιέσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα, στη συνέχεια σφράγισε το και βάλε το στην κατάψυξη.

Εναλλακτικά, αν αγοράσεις μια μεγάλη σακούλα κρεμμύδια και ξέρεις ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσεις όλα πριν χαλάσουν, ψιλόκοψε μερικά από αυτά μόνο για την κατάψυξή σου! Θα ευχαριστήσεις τον εαυτό σου την επόμενη φορά που θα φτιάξεις μια σούπα ή στιφάδο και θα έχεις έτοιμα πολλά ψιλοκομμένα κρεμμύδια.