Τα επαγγελματικά κόλπα για τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

24.12.2021
Τα επαγγελματικά κόλπα για τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Όσα συμβουλεύουν οι επαγγελματίες σεφ

Μέχρι τώρα έχεις πιθανώς μια τυπική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα που χρησιμοποιείς κάθε χρόνο, και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με την παράδοση, ίσως είναι καιρός να κάνεις μερικές τροποποιήσεις στη συνταγή σου.

Gingerbread house: Οι καλύτερες συμβουλές από μια επαγγελματία αρτοποιό για να φτιάξεις το καλύτερο

Εάν είσαι έτοιμη να πας τα μπισκότα σου στο επόμενο επίπεδο αυτή την εορταστική περίοδο, ρίξε μια ματιά στη λίστα με τα εγκεκριμένα από επαγγελματίες κόλπα για ακόμα καλύτερες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Βεβαιώσου ότι τα υλικά είναι φρέσκα
Θυμήσου να ελέγξεις τη φρεσκάδα της μαγειρικής σόδας και του μπέικιν πάουντερ. Μπορείς να το κάνεις ρίχνοντας δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Εάν το μπέικιν πάουντερ είναι ενεργό, θα πρέπει να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Εάν δεν το κάνει, ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα καινούργιο.

Προσοχή με το βούτυρο
Όταν φέρνεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, φρόντισε πάντα να μην το μαλακώνεις υπερβολικά. Θα πρέπει να μπορείς να τοποθετήσεις το δάχτυλό σου πάνω του και όταν σπρώξεις, να κάνει μια εσοχή, αλλά να μην περάσει από τη μέση.

Χρησιμοποίησε ανάλατο βούτυρο
Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ανάλατο βούτυρο, εκτός εάν η συνταγή απαιτεί αλατισμένο βούτυρο. Η χρήση αλατισμένου βουτύρου μπορεί να αλλάξει τη γεύση του μπισκότου.

Διαχειρίσου το βούτυρο σωστά
Όταν χρησιμοποιείς βούτυρο για μια συνταγή, βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ και την κρέμα μαζί μέχρι να αναμειχθεί η ζάχαρη και να γίνει ομοιόμορφη η υφή. Μπορείς να δεις το χρώμα να μεταβαίνει από μεσαίο κίτρινο σε ανοιχτό και ανοιχτό κίτρινο. Η κρέμα θα εμποδίσει το βούτυρο να λιώσει πολύ γρήγορα. Από την άλλη, η υπερβολική κρέμα σπάει το βούτυρο έτσι ώστε να λιώνει με ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό στο φούρνο.

Πρόσεχε τα αυγά
Βεβαιώσου ότι το βούτυρο ή τα αυγά δεν είναι πολύ κρύα. Είναι σημαντικό να τα μαλακώσεις και να τα ανακατέψεις καλά για να έχεις μια ωραία, αφράτη υφή και να δώσεις όσο περισσότερο όγκο μπορείς κατά τη διαδικασία του ψησίματος.

Χρησιμοποίησε κρόκους αυγών για πιο πλούσια μπισκότα
Ένας πολύ απλός τρόπος για να κάνεις τα μπισκότα σου εξαιρετικά πλούσια και τρυφερά είναι να χρησιμοποιήσεις κρόκους αυγών αντί για ολόκληρα αυγά. Έτσι, εάν μια συνταγή απαιτεί δύο ολόκληρα αυγά, χρησιμοποίησε τέσσερις κρόκους αντ 'αυτού.

Μάθε το κλειδί για αφράτα μπισκότα
Ένα άλλο κόλπο είναι να χρησιμοποιήσεις μερικά κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα στη ζύμη σου για να την κάνεις εξαιρετικά αφράτη.

Χρησιμοποίησε αλάτι
Κάθε συνταγή για επιδόρπιο πρέπει να απαιτεί λίγο αλάτι, καθώς ενισχύει τη γεύση του γλυκού. Αν φτιάχνεις μπισκότα σοκολάτας, μπορείς να προσθέσεις μια δόση στιγμιαίο καφέ στη ζύμη ή το κουρκούτι για να ενισχύσεις τις γεύσεις σοκολάτας.

Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο
Οι περισσότερες ζύμες μπισκότων αποδίδουν καλύτερα μετά από τουλάχιστον μία νύχτα ξεκούρασης στο ψυγείο, αν όχι περισσότερο. Αυτή η διαδικασία είναι σημαντική για την ενυδάτωση των αμύλων στη ζύμη - το αλεύρι χρειάζεται λίγο χρόνο για να απορροφήσει το υγρό από τα αυγά, το βούτυρο και άλλα υγρά στη ζύμη. Αν το αλεύρι είναι ομοιόμορφα και πλήρως ενυδατωμένο, η υφή του μπισκότου είναι πιο πιθανό να είναι μαλακή, τα μπισκότα θα ψηθούν και θα ροδίσουν πιο ομοιόμορφα και το άπλωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο είναι πιο ελεγχόμενο.

Μην γεμίζεις το ταψί
Όταν τοποθετείς τα μπισκότα στο ταψί, μην το γεμίζεις ποτέ. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε απόσταση μερικών εκατοστών μεταξύ τους, για να επιτρέψεις στη θερμότητα να κυκλοφορεί ομοιόμορφα γύρω από τα μπισκότα.

Ψήσε τα μπισκότα ελαφρώς λιγότερο
Τα μπισκότα θα συνεχίσουν να ψήνονται στο ταψί για λίγα λεπτά αφού τα βγάλεις από τον φούρνο, οπότε αν τα βγάλεις λίγο νωρίς εξασφαλίζεις ένα τέλεια ψημένο μπισκότο. Αυτό τα κάνει επίσης να διατηρούν λίγο περισσότερη υγρασία.

Άφησε τα να ξεκουραστούν
Μόλις βγάλεις τα μπισκότα από το φούρνο, άφησε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά. Μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τα μπισκότα αμέσως. Εάν το κάνεις αυτό, μπορεί να χαλάσουν και πιθανότατα δεν θα έχουν ψηθεί καλά.