Πώς να φτιάξεις καλύτερα σπιτικά cocktails

04.08.2021
Πώς να φτιάξεις καλύτερα σπιτικά cocktails
Τα 5 απλά tips που μπορείς να εφαρμόσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα σπιτικά σου ποτά δεν έχουν τόσο νόστιμη γεύση όπως στο αγαπημένο σου εστιατόριο ή μπαρ, ξεκινώντας από το γεγονός ότι πιθανότατα δεν είσαι επαγγελματίας του χώρου. Αλλά δε χρειάζεται να αφήσεις αυτό να σε εμποδίσει να πειραματιστείς με τη μιξολογία στο σπίτι.

Η σειρά με την οποία να πρέπει να προσθέτεις τα υλικά για το smoothie στο blender

Παρακάτω θα βρεις πέντε απλές συμβουλές για καλύτερη παρασκευή ποτών στο σπίτι:

Ο πάγος που χρησιμοποιείς έχει σημασία
Ο πάγος αποτελεί περίπου το ένα τρίτο του ποτού σου. Τα μεγαλύτερα παγάκια έχουν την πιο αποτελεσματική αναλογία όγκου προς επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα κρυώσουν το ποτό σου πιο γρήγορα και θα λιώσουν πιο αργά.

Οι σωστές αναλογίες
Οι συνταγές ποτών βασίζονται σε αναλογίες. Υπάρχουν μερικές από αυτές τις μαγικές αναλογίες που μπορείς να μάθεις και να τις κρατήσεις στο μυαλό σου, καθώς μια ποικιλία φαινομενικά διαφορετικών ποτών βασίζονται στις ίδιες αναλογίες.

Διάλεξε ποιοτικά αποστάγματα
Όπως και με κάθε συνταγή που φτιάχνεις, η ποιότητα του ποτού σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα συστατικά που χρησιμοποιείς. Και επειδή τα περισσότερα κοκτέιλ περιέχουν μόνο τρία συστατικά (ή τέσσερα, με τη γαρνιτούρα), η επιλογή αποστάξεων υψηλότερης ποιότητας είναι απίστευτα σημαντική.

Χρησιμοποίησε φρέσκα φρούτα
Απόφυγε οτιδήποτε προέρχεται από ένα πλαστικό μπουκάλι, τα έτοιμα μίγματα και οποιαδήποτε μορφή υπερβολικά γλυκού προ-επεξεργασμένου χυμού. Στύψε ή ξύσε φρούτα όπως λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ για να δώσεις μια πιο φρέσκια δυνατή γεύση.

Χρησιμοποίησε απλό σιρόπι
Το απλό σιρόπι, ένα διάλυμα ζάχαρης και νερού, είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσεις γλυκύτητα στα ποτά, γιατί ενσωματώνεται ομοιόμορφα στα κοκτέιλ μετά από ένα γρήγορο κούνημα ή ανακάτεμα. Οι κόκκοι ζάχαρης, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο δύσκολο να διαλυθούν. Για να φτιάξεις απλό σιρόπι, ζέστανε ίσα μέρη ζάχαρης και νερού μαζί σε χαμηλή φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να μην μείνει ορατό ίχνος ζάχαρης.