Η απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά: Πώς να φτιάξεις το τέλειο ψητό καλαμπόκι

23.07.2019
Η απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά: Πώς να φτιάξεις το τέλειο ψητό καλαμπόκι
Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μασουλάς ένα καλαμπόκι ενώ απολαμβάνεις ένα ηλιοβασίλεμα; Η γλυκιά, πλούσια σε άμυλο, νόστιμη γεύση του καλαμποκιού είναι ουσιαστικά το ίδιο το καλοκαίρι με λίγα λόγια. Αλλά τώρα που μεγάλωσες και είσαι αυτή που αναλαμβάνει (στο μεγαλύτερο μέρος του) το μαγείρεμα, ίσως να αναρωτιέσαι πώς να το κάνεις τέλειο. Ευτυχώς για εσένα, το ψήσιμο του καλαμποκιού είναι εξαιρετικά απλό.

Πρώτα, σιγουρέψου ότι θα αγοράσεις καλά καλαμπόκια. Ψάξε να βρεις καλαμπόκια που να έχουν σφιχτή πράσινη φλούδα και χρυσαφένιες φούντες στην κορυφή. Μόλις τα βρεις και είσαι έτοιμη να τα μαγειρέψεις, θερμαίνεις τη σχάρα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Να θυμάσαι ότι ανάλογα με το εάν έχεις μια σχάρα σε ψηστιέρα υγραερίου ή μια σχάρα σε κάρβουνο, θα χρειαστεί να ζεστάνεις τη σχάρα σε διαφορετικούς χρόνους. Μια σχάρα που είναι πάνω στα κάρβουνα χρειάζεται έως και 25 λεπτά για να ζεσταθεί αρκετά, ενώ μια σχάρα αερίου συνήθως χρειάζεται περίπου 10 λεπτά.

Διάβασε και αυτό: Μαρμελάδα βερίκοκο: Η πιο καλοκαιρινή, γλυκιά γεύση από τα χεράκια σου και μόνο

Τώρα, αποφάσισε εάν θα μαγειρέψεις το καλαμπόκι σου με τη φλούδα. Το μαγείρεμα με τη φλούδα μπορεί να σε βοηθήσει να συγκρατήσεις τα μπαχαρικά ή τις γεύσεις που θα αποφασίσεις να προσθέσεις (τράβα προς τα πίσω τη φλούδα, απομάκρυνε τις χρυσαφένιες φούντες όσο μπορείς, βάλε βούτυρο, αλάτι και άλλα μπαχαρικά και στη συνέχεια τράβα πάλι προς τα πάνω την φλούδα). Η φλούδα θα προστατεύσει επίσης την ψίχα από τη θερμότητα και θα την κάνει πιο τρυφερή.

Εάν αφαιρέσεις τη φλούδα, απλώς βγάλε και τις φούντες και πρόσθεσε βούτυρο και αλάτι απευθείας στο καλαμπόκι.

Αυτό το διάβασες; Περίσσεψε κοτόπουλο; 5 νόστιμες ιδέες για να μην το πετάξεις

Τελικά, ήρθε η ώρα για ψήσιμο! Τοποθέτησε το καλαμπόκι στη σχάρα και μαγείρεψε το για περίπου 10 λεπτά. Σιγουρέψου ότι θα το γυρίσεις όσες φορές χρειαστεί ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Καλή όρεξη!