Είσαι τεμπέλα στην κουζίνα; Ιδού το μυστικό που θα σε σώσει

17.10.2018
Είσαι τεμπέλα στην κουζίνα; Ιδού το μυστικό που θα σε σώσει
Δεν αγαπάμε όλες τη μαγειρική και ούτε είμαστε υποχρεωμένες να την αγαπάμε. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, έχουμε καλά νέα! Υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη σε καθημερινή βάση, μάλιστα. Και όλα έχουν τον ίδιο παρονομαστή... την κατάψυξη!

Μην το γελάς καθόλου. Δες πόσα μπορείς να γλιτώσεις με απλές κινήσεις που καταλήγουν όλες σε αυτή τη... συσκευή! Παραθέτουμε 6 βασικά παραδείγματα για αρχή και αφήνουμε τα υπόλοιπα να τα ανακαλύψεις μόνη σου!

1. Είναι η μέρα που μαγειρεύεις φακές; Μαγείρεψε όλο το σακουλάκι -μην το λυπάσαι. Φάτε όσο θέλετε και το υπόλοιπο αποθήκευσέ το στην κατάψυξη για την επόμενη εβδομάδα. Θα γλιτώσεις έτσι ένα μαγείρεμα τουλάχιστον.

Αυτό το διάβασες; Μυρίζει... ψαρίλα; 5 τρόποι για να τη διώξεις από την κουζίνα σου

2. Κάνε το ίδιο με τον κιμά. Μαγείρεψε όλο το κιλό -μη σου πω και περισσότερο, αν σε "παίρνει", χώρισέ το σε μερίδες και βάλτο στην κατάψυξη. Θα σου λύσει τα "χέρια" για ακόμη 2-3 φορές τουλάχιστον. Εσύ απλά θα φτιάξεις τα μακαρόνια.

3. Αφιέρωσε μια μέρα και πέρνα από το μπλέντερ ντομάτες. Πολλές ντομάτες. Αποθήκευσε τη σάλτσα σε κεσεδάκια που θα έχεις προμηθευτεί και στοίβαξέ τες στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θα χρειαστείς τομάτες, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να βγάζεις ένα κεσεδάκι από την κατάψυξη -ή και δύο.

4. Κάνε το ίδιο και με τα καρότα. Καθάρισέ τα, κόψε τα σε ροδέλες και αποθήκευσέ τα στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θα θέλεις να μαγειρέψεις, φακές, φασολάκια ή κοκκινιστό, απλά τα βγάζεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα ως έχουν

Διάβασε επίσης: Κάνε τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι με σαλάτα σε... ποτήρι

5. Εννοείται πως μπορείς -και πρέπει- να κάνεις το ίδιο και με τα μυρωδικά. Μαϊντανός, άνιθος κ.ο.κ. πάντα φρεσκοκομμένα στην... κατάψυξή σου.

6. Και φυσικά, έχουμε και το λεμόνι. Στύψε χυμό αποθήκευσέ το σε θήκες για παγάκια. Θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολο είναι στη χρήση του.