Τα κόλπα των αυγών: Έτσι μπορείς να καταλάβεις αν είναι φρέσκα ή βρασμένα

19.01.2019
Τα κόλπα των αυγών: Έτσι μπορείς να καταλάβεις αν είναι φρέσκα ή βρασμένα
Μέγα ζήτημα αυτό, αλλά μπορείς να μην την "πατήσεις".

Οι οδηγίες προς... ναυτιλομένους έρχονται από τις γιαγιάδες μας, που είχαν τον "μαγικό" τρόπο να λύνουν όλα τα προβλήματα. Παλιότερα, λοιπόν, ημερομηνίες λήξης δεν υπήρχαν, οπότε έπρεπε οι ίδιες να ελέγξουν πόσο φρέσκο είναι ακόμη ένα αυγό, αν είχαν ξεχάσει πότε το μάζεψαν από το κοτέτσι.

Και ένα ακόμη καθημερινό "προβληματάκι" που μπορεί να αντιμετωπίζεις κι εσύ είναι να μην μπορείς να θυμηθείς αν τα αυγά που έχεις στο ψυγείο είναι βρασμένα ή όχι.

Δες, λοιπόν, τι μπορείς να κάνεις και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Για την περίτπωση του βραστού ή όχι, πρώτα. Πάρε το αυγό και στρίψτο επάνω σε μια λεία επιφάνεια. Αν το δεις να γυρίζει σβούρα σαν τρελό, τότε είναι σίγουρα βρασμένο. Αν πάει πιο αργά, τότε είναι ωμό. Το βάρος του ωμού ασπραδιού κάνει την ταχύτητα να μειώνεται, και σου φανερώνει την αλήθεια.

Διάβασε επίσης: Η Kylie Jenner και το αυγό που την έριξε από τον... θρόνο της! [photos & video]

Για το αν είναι φρέσκο ή όχι το αυγό, μάθε το εξής: Τα μπαγιάτικα αυγά επιπλέουν στο νερό. Βάλτο λοιπόν σε ένα ποτήρι νερό. Αν είναι φρέσκο θα ανασηκωθεί για λίγο και μετά θα βυθιστεί. Αν ανασηκωθεί λιγάκι αρχίζει και μπαγιατεύει αλλά μπορείς ακόμη να το φας ενώ αν επιπλεύσει στην επιφάνεια πέταξέ το.