Ψητό ή κατσαρόλας; Μάθε πώς θα μαγειρέψεις το κρέας για να είναι σούπερ

09.02.2017
Ψητό ή κατσαρόλας; Βραστό ή στη σχάρα; Ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος είναι και η απάντηση. Σου δίνουμε οδηγίες για πιο εύγεστο και μαλακό κρέας όπως το θέλεις!

Στο φούρνο, σχάρα ή τηγάνι: Πρώτης ποιότητας, τρυφερά και με λίγους συνδετικούς ιστούς κομμάτια κρεάτων, όπως π.χ. φιλέτα, μπριζόλες, κόντρα, σπάλα και σπαλομπριζόλες, γίνονται πιο εύγεστα όταν ψήνονται στο φούρνο.

Βραστά ή μαγειρευτά: Αντίθετα, τα δεύτερης ποιότητας, αφυδατωμένα, σκληρά και με μεγάλες ποσότητες συνδετικού ιστού κομμάτια κρέατος, όπως π.χ. κότσι, ποντίκι, στηθοπλευρά, καπάκι, σβέρκος και λάπα, είναι προτιμότερο να γίνονται μαγειρευτά ή βραστά σε μπόλικο νερό, ζωμό ή άλλο υγρό.