Γιατί να μαγειρεύεις τα λαχανικά όπως το κρέας! 4 τεχνικές για νοστιμιά στη σχάρα

06.07.2016
Θέλεις να μάθεις το μυστικό για τέλεια και γευστικά λαχανικά στη σχάρα; Χρησιμοποίησε τις τεχνικές του κρέατος. Πώς θα έψηνες μια μπριζόλα; Αλατάκι, πιπέρι, μαρινάρισμα όλα έχουν θέση και στην περίπτωση των λαχανικών.

1. Μη φοβάσαι την άλμη

Το αλάτι μπαίνει στην αρένα και δίνει γεύση και στα λαχανικά. Καρότα, παντζάρια, ραπανάκια είναι λαχανικά που μπορούν να μπουν στην άλμη ώστε να μαλακώσουν και να αποκτήσουν γεύση. Μια άλμη με ξίδι, ζάχαρη, αλάτι και αρωματικά μπορέι να δώσει άλλη διάσταση και χαρακτήρα στα.. "άνοστα" λαχανικά.

2. Καπνιστά λαχανικά; Κι όμως!

Τα λαχανικά απορροφούν τον καπνό πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι το κρέας. Λίγο κάπνισμα σε καρότα, σέλινο, λάχανο του δίνει άρωμα και καπνιστή γεύση, Ιδιαίτερα οι πατάτες γίνονται τέλειες με αυτή την τεχνική.

3. Το αλατάκι κάνει τη διαφορά

Λίγο αλάτι ή και διαδικασία παστώματος σαν να φτιάχνεις πίκλες μπορούν να μετατρέψουν τα λαχανικά σου σε γκουρμέ απόλαυση. Αφήνοντας το καρύκευμα να διεισδύσει στυον πυρήνα πχ ενός λάχανου και να μαλακώσει το λαχανικό εξασφαλλίζεις πως δε θα μαυρίσει στη σχάρα.

4. Μπαχαρικά

Λίγα μπαχαρικά μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση των λαχανικών. Λίγος κόλιανδρος, σκόνη μουστάρδας ή πάπρικας κάνουν θαύματα αλλάζοντας την υφή και τη γεύση, ειδικά αν μιλάμε για μανιτάρια.

5. Μαρινάδα

Μια μαρινάδα κάνει όλη τη δουλειά, ειδικά σε λαχανικά με σάρκα όπως για παράδειγμα η μελιτζάνα που τη ρουφάει σαν "σφουγγάρι". Αλλά και τα φυλλλώδη λαχανικά αποκτούν άρωμα και γεύση. Προτείνουμε λίγο ροζέ κρασάκι για σπιρτάδ