Δεν πέτυχε; Μπορείς να το σώσεις!

15.07.2016
Μάθε πώς θα μαζέψεις τα… ασυμμάζευτα στη μαγειρική!

«Τα τηγανητά δεν διατηρούνται τραγανά…»

Για να διατηρηθούν για περισσότερη ώρα τραγανά τα τηγανητά φαγητά σου, π.χ. λαχανικά, κοτόπουλο, αφαίρεσέ τα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τα να στραγγίξουν σε λαδόκολλα ή στεγνή σχάρα ψησίματος και όχι σε χαρτί κουζίνας.

«Ο παστός μπακαλιάρος δεν ξαρμυρίζει με τίποτα…»

Βάλε 1 κουταλιά ξηρή μαγιά μέσα στο νερό που ξαρμυρίζεις τον μπακαλιάρο.

«Το σκόρδο καίγεται κατά το σοτάρισμα…»

Απόφυγε να λεπτοκόβεις, να λιώνεις ή να πολτοποιείς εντελώς τις σκελίδες σκόρδου που προορίζεις για σοτάρισμα, γιατί έτσι καίγονται ευκολότερα. Προτίμησε να τις τεμαχίζεις σε φέτες ή να τις σοτάρεις ολόκληρες.

«Το ρύζι λάσπωσε…»

Πλύνε το ρύζι με κρύο νερό και βάλε το για λίγη ώρα στο φούρνο.

«Ο ζωμός από μοσχαρίσια κόκαλα δεν έχει γεύση…»

Ψήσε πρώτα τα κόκαλα στο φούρνο και κατόπιν σιγόβρασέ τα για αρκετή ώρα μαζί με μυρωδικά, ώστε να πάρεις έναν πολύ πιο αρωματικό και γευστικό ζωμό που θα χρησιμοποιήσεις στα φαγητά σου.

«Τα σνίτσελ γίνονται σκληρά…»

Τηγάνισε τα σνίτσελ σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα!

«Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό…»

Ρίξε μέσα στο φαγητό 2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό.


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 152

Update: Ιούνιος 2016.