4 συμβουλές για τέλεια πατατοσαλάτα

27.01.2016
Η πατατοσαλάτα είναι από τις πιο απλές κι εύκολες συνταγές, χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή τεχική. Έχει όμως κι αυτήυ τα μυστικά της.

Μάθε τα μυστικά της πατατοσαλάτας για πιάτα που θα κάνουν θραύση.

Συμβουλή 1η

Κόψε τα κομμάτια ομοιόμορφα

Αντί να βράσεις τις πατάτες ολόκληρες κόψες τις σε ίσα μεγάλα κομμάτια. Κόβωντας τις πατάτες σε κομμάτια ίσου μεγέθους θα είσαι σίγουρη πως θα ψηθούν ομοιόμορφα και δε θα είναι άλλα μισοψημένα κι άλλα υπερβολικά μαγειρεμένα.

Συμβουλή 2η

Μην παραβράσεις τις πατάτες αλλά μην τρις αφήσεις και σκληρές

Αν δε θέλεις η πατατοσαλάτα σου να καταλήξει πουρές, πρόσεξε το βράσιμο! Αποσυρε από τη φωτιά λίγο πριν το επιθυμητό σημείο που θέλεις και άσε τις πατάτες για λίγη ώρα ακόμη μέσα στο καυτό νερό. Από την άλλη ηπατάτα πρέπει να "κρατάει" λίγο αλλά όχι και να είναι πολύ σκληρή. Η επιτυχία της πατατοσαλάτας κρίνετε από το αποτέλεσμα. Το κριτσανιστό αποτέλεσμα δε θα το δώσει η πατάτα αλλά τα λαχανικά πχ σέλινο ή παντζάρι ή το τουρσί που θα βάλεις μέσα.

Συμβουλή 3η

Μη τις βάλεις σε ζεστό νερό

Τις πατάτες τις βάζεις σε νερό δροσερό της βρύσης και κατευθείαν την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά. Αν περιμένεις να ζεσταθεί το νερό για να τις ρίξεις μέσα κινδυνεύεις να βράσουν εξωτερικά και εσωτερικά να είναι σκληρές.

Συμβουλή 4η

Βάλε τις βραστές πατάτες στο ψυγείο πριν εκτελέσεις τη συνταγή

Μιας και οι περισσότερες πατατοσαλάτες σερβίρονται κρύες, ενα κόλπο για να μη λιώσει η πατάτα είναι να τις βάλεις στο ψυγείο πριν τις κόψεις και τις ανακατέψεις με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να τις ανακατέψεις με μεγαλύτερη ευκολία χωρίς να διαλύονται.

Στην επόμενη σελίδα:

Σου δίνουμε τέλειες συνταγές πατατοσαλάτας για να επιλέξεις.

Συνταγές για πατατοσαλάτα για να επιλέξεις αυτή που προτιμάς

Πατατοσαλάτα με τόνο και σος γιαουρτιού

Πατατοσαλάτα με αβγά και μυρωδικά

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Πατατοσαλάτα με καρότα