Πετυχημένες λύσεις στην κουζίνα

11.12.2015
Αντιμετωπίζεις δυσκολίες όταν μαγειρεύεις; Δες πώς μπορείς να κάνεις τη ζωή σου στην κουζίνα πιο εύκολη.

«Το βούτυρο είναι παγωμένο και δεν απλώνεται…»

Κόψε την ποσότητα βουτύρου που χρειάζεσαι και τρίψε το σε τρίφτη τυριού - θα απλωθεί αμέσως!

«Το τυρί δεν κόβεται καλά, κολλάει στο μαχαίρι…»

Για να κόψεις σωστά κάποιο σκληρό τυρί, χρησιμοποίησε μαχαίρι τυριού που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μην κολλάει κατά τη διάρκεια της κοπής. Αν όμως το τυρί είναι μαλακό, χρησιμοποίησε… οδοντόνημα!

«Πώς θα κόψω το ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια;»

Ξεφλουδίζεις το κρεμμύδι και το κόβεις στη μέση. Το τοποθετείς στην επιφάνεια κοπής με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω και το ακινητοποιείς καλά με το ελεύθερο χέρι σου. Στη συνέχεια το κόβεις οριζόντια σε φέτες και μετά κάθετα – τώρα έχεις τα τέλεια κυβάκια κρεμμυδιού!

«Τα χέρια μου μυρίζουν σκόρδο…»

Πάρε ένα κοινό κουτάλι της σούπας κατασκευασμένο από ατσάλι και τρίψε σε αυτό τα δάχτυλα και τις παλάμες σου για 30-45 δευτερόλεπτα – η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!

«Καθώς έσπαζα τα αβγά, μου έπεσε ένα μικρό κομμάτι τσόφλι στην ομελέτα…»

Αντί να προσπαθείς να το βγάλεις με το δάχτυλο, πάρε ένα μεγαλύτερο τσόφλι και φέρε το κοντά σε αυτό που έχει πέσει στο πιάτο – θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα τα απομακρύνεις πανεύκολα!


Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 145

Update: Δεκέμβριος 2015.