Το σωστό ζεμάτισμα των λαχανικών

07.02.2014
Το ζεμάτισμα είναι μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος μαγειρέματος λαχανικών που μας επιτρέπει να διατηρηθεί αναλοίωτη η θρεπτική τους αξία.
Το γρήγορο μαγείρεμα αλλά και η ψύξη που έπεται, βοηθά να διατηρήσουν το έντονο χρώμα τους και να παραμείνουν τραγανά. Μάθε πώς θα τα ζεματίσεις σωστά
1. Κόψε τα λαχανικά σε μικρά λεπτά κομμάτια
2. Τοποθέτησε το σουρωτήρη μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό
3. Βάλε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση στη φωτιά μέχρι το νερό να βράσει.
4. Μόλις το νερό βράσει ρίξε μέσα τα λαχανικά σου. Ρίξε λίγο αλατάκι και άλλο μπαχαρικό κατά προτίμηση.
5. Ο χρόνος ζεματίσματος διαφέρει από λαχανικό σε λαχανικό. Για παράδειγμα το μπρόκολο ή το καρότο θέλουν περίπου 3 λεπτά ενώ το σπανάκι και το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι μόλις 10 δευτερόλεπτα.
6. Όταν τα λαχανικά ζεματιστούν, βγάλε τα με μια κουτάλα και ρίξε τα μέσα στο σουρωτήρι που έχεις μέσα στο μπολ με το παγωμένο νερό. Άσε τα για λίγο, σούρωσε κι απόλαυσέ τα!