Αχαϊκοί οίνοι

10.04.2008
Το οινοποιείο Παρπαρούση βρίσκεται στα Μποζαϊτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα.

Το οινοποιείο Παρπαρούση βρίσκεται στα Μποζαϊτικα της Πάτρας όπου η οινοποίηση, η ωρίμανση, η παλαίωση και η εμφιάλωση λαμβάνουν χώρα. Μάλιστα, η πλειονότητα των κρασιών παράγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στα Μποζαϊτικα της Πάτρας, καθώς και στη Μόβρη Αχαϊας. Πρωταρχικός στόχος του οινοποιείου Παρπαρούση είναι η ανάδειξη και η προώθηση των ελληνικών ποικιλιών, που η δυναμική τους, τους επιτρέπει να ενταχθούν επάξια στην παγκόσμια οινική παλέτα.Και το σημαντικότερο, δεκαετίες τώρα πολλά κρασιά της Οινοποιίας συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις.

Τα Δώρα του Διονύσου -CΑVΑ
Χρυσοκίτρινο χρώμα, διακριτικά αρώματα έως σύνθετα. Οσμή ευγενούς ξύλου δρυός, πληθωρικό σώμα, ευχάριστη επίγευση. Συνοδεύει: Πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, ψάρια, καπνιστά, λευκά κρέατα, τυριά.

Τα δώρα του Διονύσου
Πρασινοκίτρινο χρώμα, πλούσια και έντονα αρώματα φρέσκων φρούτων, λεπτά αρώματα αγριολούλουδων, ευχάριστη επίγευση. Συνοδεύει: Ψάρια, φρούτα της θάλασσας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, λευκά κρέατα.

Δροσαλλίς Πάτρα
Χρώμα αχνοκίτρινο, κομψό πλούσιο σε αρώματα λουλουδιών. Γεύση καλά δομημένη, με αρκετή διάρκεια και ευχάριστο τελείωμα. Συνοδεύει: Λευκά κρέατα, κρέατα σχάρας, ψάρια και πολλά πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

Οινάρι Νεμέα
Βαθυκόκκινο χρώμα, ισορροπημένο, βελούδινο, με μεγάλη επίγευση. Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα, γραβιέρες, καπνιστά και λιπαρά τυριά.

Οινόφιλος
Πορφυρό χρώμα, γεμάτο σώμα, ευχάριστη επίγευση. Μπορεί να παλαιωθεί για 8 χρόνια ακόμη. Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα, καπνιστά και λιπαρά τυριά, όπως μανούρι κ.ά.

Επιλεγμένος Οίνος ΝΕΜΕΑ
Χρώμα βαθυκόκκινο με ρουμπινί ανταύγειες, άρωμα βιολέτας και ώριμου κερασιού, μπαχαρικών με νότες βανίλιας. Γεμάτη γεύση με αρώματα καπνού, βελούδινες τανίνες. Συνοδεύει: Λιπαρά τυριά και κόκκινα κρέατα.