Creta Οlympias... με σεβασμό στην ιστορία και στην παράδοση

04.12.2008
Με γνώμονα τις εξελίξεις και καινοτομίες που συντελούνται στον κόσμο του κρασιού σε παγκόσμιο επίπεδο, η Creta Olympias συνεχίζει απρόσκοπτα την προσπάθειά της για την εκπλήρωση της αποστολής της, την ανάδειξη των κρητικών γηγενών ποικιλιών σταφυλιού και την όσο το δυνατόν πληρέστερη αξιοποίηση του αμπελοοινικού δυναμικού του νησιού. Σήμερα, η Creta Olympias είναι η πιο δυναμική εταιρεία της Κρήτης που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, την εμφιάλωση και την εμπορία εμφιαλωμένων κρασιών ποιότητας.

Ροδείλι
Τοπικός Κρητικός Ροζέ Ξηρός Οίνος. Χαρακτηρίζεται από λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων και ροδοπέταλων, ενώ στη γεύση είναι μαλακό και ευχάριστο με φρουτώδη επίγευση.

Απολαύστε το με λευκά κρέατα με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, ζυμαρικά, ποικιλία τυριών και σαλάτες αλλά και ως επιδόρπιο.

Επ’ άπειρον ερυθρό
Τοπικός Στερεάς Ελλάδας Ερυθρός Ξηρός. Βαθύ ερυθρό χρώμα με ιώδεις α?οχρώσεις, αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, βύσσινου και πιπεριάς.

Στόμα γεμάτο στρογγυλό με μαλακές ταννίνες και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Συνδυάζεται ιδιαίτερα με πικάντικα και αρωματικά πιάτα ανατολίτικης κουζίνας

Πυρόραγο
Ηρακλειώτικος Τοπικός Ερυθρός Ξηρός Οίνος. Οίνος με φλογερό κόκκινο χρώμα, χαρακτηρίζεται από διακριτικά αρώματα μπαχαρικών, φρούτων του δάσους, καπνού και δέρματος που παντρεύονται αρμονικά με τη βανίλια του δρύινου βαρελιού. Παρουσιάζει γεμάτη ισορροπημένη γεύση η οποία συνοδεύεται από μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση. Απολαύστε το με κρέατα, πιάτα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και τυριά.

Επ’ άπειρον λευκό
Τοπικός Στερεάς Ελλάδας Λευκός Ξηρός. Αρώματα εξωτικών φρούτων & εσπεριδοειδών, λιπαρό και γεμάτο στόμα με διακριτική οξύτητα και μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση. Συνδυάζεται με θαλασσινά εδέσματα και ιδιαίτερα με αρωματικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας.

Ιδαίον κλήμα
Ηρακλειώτικος Τοπικός Οίνος Ερυθρός Ξηρός. Ρουμπινί χρώμα, με αρώματα κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού, καπνού και νότες σοκολάτας. Συμπυκνωμένη και καλοδομημένη γεύση. Ισορροπημένο με αρώματα βανίλιας και φρούτων στην επίγευση. Απολαύστε το με κρέατα με πλούσιες πικάντικες σάλτσες και με ώριμα τυριά.