Δροσιστικά καλοκαιρινά ποτά: Θα τα λατρέψεις!

09.08.2015

Ρουμ Παντσς με μπαλίτσες πεπονιού! Ωραία ιδέα;

Πώς θα το φτιάξεις

Σε κανατούλα ανακατεύεις 1/2 λίτρο ρούμι, 1/2 λίτρο χυμό ανανά, 1/2 λίτρο τζίντζερ έιλ, 3 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού, 2 φλιτζ. χυμό λεμονιού, 2 φλιτζ. ζάχαρη.

Για το γαρνίρισμα ρίχνεις μέσα μερικές μπαλίτσες πεπονιού για τσαχπινιά καλοκαιρινή και γεύση και ιδού!

Καιπιρόσκα με ακτινίδιο

6 ξεφλουδισμένα ακτινίδια (το χυμό τους)

3 φλιτζάνια τόνικ

1 φλιτζάνι χυμό λάιμ

μισόπ φλιτζάνι βότκα

ακτινίδια για το γαρνίρισμα

Λιώσε τα ακτινίδια στο μούλτι μέχρι να γβγάλουν όλο το χυμό τους και να γίνουν πολτός. Πέρασε τα από κόσκινο (βάλε τον πολτό σε πετσέτα και στύψε καλά για να πάρεις το χυμό). Βάλε το χυμό στην κανάτα, ανακάτεψε με το τόνικ και τα λοιπά υλικά, πρόσθεσε παγάκια και κομμάτια από το φρούτο κι έτοιμο το ποτό.

Λεμονάδα με βότκα και θυμάρι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
4 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια βότκα

Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμειγνύεις 2 φλιτζάνια νερό με τη ζάχαρη και το θυμάρι κι αφήνεις να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε από τη φωτιά κι αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια περνάς το σιρόπι από λεπτό σουρωτήρι και πετάς τοπ θυμάρι. Ανακατεύεις με το χυμό λεμονιού, τη βότκα και γαρνίρεις με θυμάρι. Βάζεις πάγο και σερβίρεις!

Μοχίτο μισό-μισό: Πώς σου φάινεται η ιδέα;

Φτιάξε δύο συνταγές, ένα μοχίτο φράουλα κι ένα ακόμη με ακτινίδιο- και τα δύο σε φρόουζεν μορφή. Ρίξε στον πάτο μισό από το μοχίτο φράουλας και από πάνω το πράσινο μοχίτρο ακτινίδιο χωρίς ν΄ανακατέψεις.

Κοκτέιλ γρανίτα σε μπαρίτσες! Κι όμως είναι απλό

Φτιάξε το κοκτέιλ της αρεσκείας σου σε φρόουζεν φορφή, κλείσε το μέσα σε μεμβράνη και κάνε το καραμελίτσα. Βάλε το στην κατάψυξη για να γαρνίρεις κάρε κοκτέιλ ή για να το βγάζεις και έχεις δροσιστικό ποτό κάθε στιμή.

Τέλεια ιδέα!

Η πρόταση των ημερών είναι ένα γευστικότατο κι δροσιστικό κοκτέιλ, εύκολο, γρήγορο και πάνω απ΄όλα εντυπωσιακό μιας και σερβίρεται κατευθείαν μέσα από ένα καρπούζι! Τι εννοούμε; Δες βήμα-βήμα την παρασκευή του και θα καταλάβεις. Μάθε περισσότερα εδώ.