Γλυκό σαν μάνγκο

17.11.2009

Τελικά αυτός ο γλυκός καρπός είναι διαφορετικά προκλητικός. Και ενώ η επιστροφή στην πόλη είναι γεγονός και μας έχει αποκόψει με άκομψο τρόπο από το άρωμα του καλοκαιριού που ορκιζόμαστε ότι ακόμα φτάνει στα ρουθούνια μας, το mango μπορεί να αποτελέσει μια σωσίβια λέμβο -βέβαια, στην κοσμοπολίτικη εκδοχή του, που πάλι όμως καταφέρνει να μας γεμίσει με εκείνη την υπέροχη ταξιδιάρικη διάθεση. Στην εκδοχή, δηλαδή, ενός cocktail που σερβίρεται αποκλειστικά στο BARAONDA και ακούει στο όνομα «Mango Art».

Το επιτυχημένο όνομα, που δίνει τη διάσταση που αξίζει στο mango, ήταν το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν καθώς κάθισα στο bar του exclusive χώρου του κέντρου και παρήγγειλα το cocktail.

Ο barman ξεκίνησε την ιεροτελεστία προετοιμασίας του κόβοντας σε τέλειες φέτες το φρούτο, προσθέτοντας την Cazadores Anejo premium tequila και το Spicy Mango σιρόπι, και αναδεύοντας με προσεκτικές κινήσεις όλα τα υλικά στο shaker για να πετύχει την τέλεια ισορροπία αρωμάτων.

Η τελευταία σκέψη μού ξαναήρθε πιο έντονα από ποτέ όταν το τροπικό κίτρινο περιεχόμενο γέμισε το margarita ποτήρι μου και ο barman ζωγράφισε μια τελευταία πινελιά με σιρόπι raspberry. Το πλησίασα και η tequila Cazadores Anejo έκανε το θαύμα της, αποδεικνύοντας ότι μια grande dame με εξωτική καταγωγή ξέρει να εναρμονίζεται άψογα με τον καρπό του mango. Εννοείται πως δεν έμεινα στο ένα «Mango Art» cocktail. Είχα πολλά να αναπολήσω από τις διακοπές...

*«Her lips delicious as a ripened mango» ―Srzgarakarika

MANGO ART

Συστατικά

  • 350 γρ. φρέσκο mango
  • 2 cl σιρόπι Spicy Mango
  • 2 cl φρεσκοστυμμένο χυμό lime (μοσχολέμονο)
  • 4,5 cl tequila Cazadores Añejo
  • 1,5 cl Cointreau
  • Πάγο
  • Sauce raspberry για το τέλος

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender και τα αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε ένα πολύ ωραίο, ομογενές αποτέλεσμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ποτήρι margarita και τελειώνουμε με ένα υπέροχο σχέδιο με τη sauce raspberry.