Κρασιά βιολογικής γεωργίας

26.08.2008
Εχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με μία ζωντανή οινική παράδοση, ο Παντελής και ο Λάζαρος Καριπίδης το 1985 φυτεύουν 200 στρέμματα αμπελώνων εφαρμόζοντας αποκλειστικά μεθόδους βιολογικής γεωργίας, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.

Εχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον με μία ζωντανή οινική παράδοση, ο Παντελής και ο Λάζαρος Καριπίδης το 1985 φυτεύουν 200 στρέμματα αμπελώνων εφαρμόζοντας αποκλειστικά μεθόδους βιολογικής γεωργίας, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ.

«Πρέπει να μετέχεις ο ίδιος σε κάθε μέρος της διαδικασίας, όχι μία φορά αλλά διαρκώς. Να βρίσκεσαι στο αμπέλι με την υγρασία το ξημέρωμα ή κάτω από το σκληρό ήλιο του καλοκαιριού. Μόνο έτσι καταλαβαίνεις τι είναι να φτιάχνεις κρασί, μόνο έτσι πετυχαίνεις το maximum» ... λέει ο Παντελής Καριπίδης.

«Η καλλιέργεια και η οινοποίηση αυτών των κοσμοπολίτικων ποικιλιών είναι πραγματικά μία πρόκληση. Πιστεύω ότι η γη μας τις αγκάλιασε και το κρασί που μας δίνουν έχει τη δική του ιστορία να πει»... συνεχίζει ο Λάζαρος Καριπίδης.