Η Γεωργία Μεσαρίτη μιλά για τη ζωή της πριν και μετά το «Κάνε ότι Κοιμάσαι»

Η Γεωργία Μεσαρίτη μιλά για τη ζωή της πριν και μετά το «Κάνε ότι Κοιμάσαι»
Τι λέει για τους τηλεοπτικούς «γονείς» της, Σπύρο Παπαδόπουλο και Μαρίνα Ασλάνογλου; Πώς βλέπει τον εαυτό της στο μέλλον; Έχει βιώσει ποτέ bullying; Πώς ήταν ως έφηβη; Tι δεν μπορεί να αποχωριστεί με τίποτα; Η ηθοποιός Γεωργία Μεσαρίτη μιλά στην Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly, με αφορμή την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι», όπου πρωταγωνιστεί.

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Κύπρο. Πότε πήρες την απόφαση να έλθεις στην Ελλάδα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο μέχρι τα δεκαοκτώ. Πρώτα σπούδασα οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και αφού τελείωσα, σπούδασα ηθοποιός στο Ωδείο Αθηνών.

Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως έφηβη;

Υπήρξαν διαστήματα όπου ήμουν αρκετά κλειστή και άλλα όπου ήμουν πολύ κοινωνική.

Στο «Κάνε ότι Κοιμάσαι», υποδύεσαι τη Νάσια, την έφηβη κόρη του Σπύρου Παπαδόπουλου (Νικόλα) και της Μαρίνας Ασλάνογλου (Ευαγγελία). Πώς είναι η συνεργασία σου μαζί τους;

Χαίρομαι να πηγαίνω στη δουλειά. Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα. Μαθαίνω από αυτούς. Αισθάνομαι πολύ τυχερή για αυτή μου τη συνεργασία. Ο Σπύρος έχει πάρα πολύ χιούμορ, δεν υπάρχει γύρισμα που να μη γελάμε. Και οι δύο είναι πολύ προστατευτικοί. Μου λείπει πλέον πολύ η Μαρίνα απ' το γύρισμα (σ.σ. λόγω της πλοκής του σεναρίου), έχει μια ενέργεια που σου προκαλεί πολύ τρυφερά-μαμαδίστικα συναισθήματα.

image3_4.jpeg

Στη σειρά τίθενται θέματα όπως το bullying και η σχολική βία. Έχεις βιώσει ποτέ bulling στο σχολείο;

Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά στην εφηβεία μπορούν να γίνουν αρκετά σκληρά. Έχω δεχτεί διαφορά σχόλια και χλευασμούς, που πραγματικά δεν είχαν καμία υπόσταση. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν ένα παιδί διαφέρει, όταν ένα παιδί ξεχωρίζει. Ας μη κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Όταν πέφτει στην αντίληψη μας κάτι τέτοιο είναι όφελος όλων μας να μην επιτρέπουμε αυτό να συμβαίνει, ούτε σε μας, αλλά ούτε στο διπλανό μας.

Συμπλήρωσε τη φράση: H νέα γενιά είναι...

Πιστεύω πολύ στη νέα γενιά! Πιστεύω πως είμαστε μια γενιά γεμάτη αλλαγές και αυτό ήδη φαίνεται.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει και να αρέσει πολύ στον κόσμο;

Μιλάει για το τώρα. Αυτά που γίνονται συμβαίνουν τώρα στην κοινωνία μας, στο σπίτι μας. Οι άνθρωποι ταυτίζονται, βλέπουν στους χαρακτήρες τα προβλήματα τους, τις ανησυχίες τους, την αλήθεια τους.

Το «Κάνε ότι κοιμάσαι», είναι και η τηλεοπτική σειρά που σε έκανε ευρέως γνωστή στο κοινό. Πώς αισθάνεσαι; Τι σου λέει ο κόσμος που σε συναντά;

Συνήθως μαμάδες, μου λένε, «αχ, η κόρη μου είναι ίδια με σένα». Είναι πολύ παράξενο να συναντάς έναν άγνωστο και αυτός να σου μιλάει σαν να είσαι δικός του άνθρωπος. Είναι πολύ όμορφο αυτό το κομμάτι που προσφέρει η δουλειά μας.

image1_2.jpeg

Πρόσφατα, πήρες το βραβείο «Πρόσωπο της χρονιάς 2023» από το all4fun.gr. Πες μας δυο λόγια...

Δε το περίμενα καθόλου! Ένας πολύ καλός μου φίλος, μου στέλνει μήνυμα και με ρωτάει πότε θα γίνει η βράβευση, και εγώ τα 'χάσα, δεν είχα ιδέα. Γελούσαμε πολύ. Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά! Μπράβο στον Κυριάκο Κουρουτσαβούρη για όλο αυτό που κάνει, είναι πολύ σημαντική η στήριξη των ηθοποιών.

Τι σε ελκύει στην υποκριτική;

Το ότι με κάνει να περνάω καλά. Όσο μεγαλώνω τόσο συνειδητοποιώ, πώς ο μοναδικός μου στόχος είναι να βρίσκω τη χαρά μου, σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις.

Πες μου ένα επάγγελμα που θα ήταν ευχαριστημένοι οι γονείς σου αν έκανες...

Αυτό που κάνει εμένα χαρούμενη! Είναι τόσο όμορφοι άνθρωποι. Είμαι ευγνώμων που είμαι παιδί τους, που με στηρίζουν, και με αγαπάνε όπως είμαι.

Σε μια δύσκολη στιγμή σου, ποιον θα πάρεις τηλέφωνο;

Την κολλητή μου Εύη!

Τι δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα;

Το ενυδατικό χειλιών! Σκάνε συνέχεια τα χείλη μου!

Πόσο συχνά κλαις βλέποντας ταινίες;

Όταν κάτι με αγγίζει, δε καταπιέζω τα συναισθήματα μου, μ' αρέσει να εκφράζομαι.

image2_3.jpeg

Θα σε δούμε και στο θέατρο φέτος;

Ναι και είμαι πολύ χαρούμενη! Στην παράσταση Unfriend σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου, μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου, την Βάσω Λασκαράκη, τον Σόλωνα Τσούνη, τον Άρη Αντωνόπουλο, τον Δημήτρη Κουρούμπαλη και τους Μανώλη Γκίνη και Αμέρικο Μέλη σε διπλή διανομή! Είναι μια μαύρη κωμωδία που θα σας κάνει σίγουρα να γελάσετε. Στις 11 Οκτωβρίου έχουμε πρεμιέρα, σας περιμένουμε!

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον;

Ήρεμη, να απολαμβάνω την κάθε στιγμή.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.10.2023 - 17:42