Νίνα Μαζάνη: «Αν δεν τραγουδάω, δεν ξέρω να υπάρχω»

Νίνα Μαζάνη: «Αν δεν τραγουδάω, δεν ξέρω να υπάρχω»
Πώς βλέπει το μέλλον της ως νέα τραγουδίστρια; Με ποιον Έλληνα τραγουδιστή θα ήθελε να συνεργαστεί; Τι σημαίνει η μουσική για την ίδια; Πώς σχολιάζει την ένταξη της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο της μουσικής; Η τραγουδίστρια Νίνα Μαζάνη μιλά στην Νικολέτα Μακρή και το WomenOnly, με αφορμή το καίνουργιο της single «Αυτό το τραγούδι» που κυκλοφορεί από την Μinos EMI.

Πώς κύλησε ο χρόνος για εσένα από πέρσι τον Ιούλιο που συστήθηκες για πρώτη φορά στο κοινό μέσα από τη διασκευή του τραγουδιού «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» μέχρι τώρα που κυκλοφόρησες το νέο σου single με τίτλο «Αυτό το τραγούδι»; Τι έχεις διδαχτεί κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος;

Αυτή η χρονιά είχε πολλά μα πολλά σκαμπανεβάσματα σε όλους του τομείς της ζωής μου. Οριακά, θα πω, ξαναγεννήθηκα. Είχε πολλες ματαιώσεις, πολλές απογοητεύσεις, πολλές αλήθειες αλλά το συμπέρασμα μου είναι «κάθε χρόνο και καλύτερα». Μαθαίνω από αυτά που μου φέρνει το everyday και αυτό θέλω να πιστεύω πως βγαίνει και στην μουσική μου.

Σε ικανοποίησε η πορεία της πρώτης σου δουλειάς, βρήκε ανταπόκριση από το κοινό;

Ναι, φυσικά! Το «γιασεμί» μας, ακούστηκε σε κάθε γωνιά και με έφερε σε τρελές συγκινήσεις. Έχω μεγάλη χαρά και περηφάνεια για την ομάδα μου και για μένα ειδικά όταν το αποτέλεσμα είναι κάτι που με εκφράζει.

image0_2.jpeg

Πες μου λίγα λόγια για το νέο σου single «Αυτό το τραγούδι».

«Αυτό το τραγούδι» λοιπόν σε στίχους και μουσική του αγαπημένου μου Γιάννη Χριστοδουλόπουλου είναι το πρώτο ολόδικό μου τραγούδι και έτσι το ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Απο την δημιουργία του μέχρι και την ηχογράφηση του, μου έφερνε στο μυαλό αυτή την χαρμολύπη, αυτές τις τρελές αντιθέσεις που βρισκόμαστε να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Ο Γιάννης κατάφερε να μου μεταδώσει όλη την αίσθηση του κομματιού, να με εμπνεύσει και τον ευχαριστώ για αυτό.

Πώς βλέπεις το μέλλον σου ως νέα τραγουδίστρια και πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητα ενός νέου καλλιτέχνη;

Το μέλλον μου ε; Μακάρι να μπορούσα να προβλέψω αλλά δεν μπορώ,οπότε απλά μου μένει να ονειρεύομαι και να δουλεύω σκληρά. Εύχομαι να μεταδώσω την ενέργεια και την συγκίνηση που πήρα εγώ όσο μεγάλωνα, σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.Να τραγουδάμε μαζί όσα μας λυπούν,όσα μας στοιχειώνουν και να τα ξορκίζουμε. Ζητάω πολλά; Δεν ζητάω πολλάαα.

Παρακολουθώντας σε στο Instagram, σε βλέπουμε να τραγουδάς συνέχεια. Τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Κάθε φορά που βρίσκομαι να ψάχνω ακριβή απάντηση, με πιάνουν τα κλάματα. (True story). Αν δεν τραγουδάω, δεν ξέρω να υπάρχω.

image3_3.jpeg

Έχεις κάποιο αγαπημένο είδος μουσικής; Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Ότι έχει την λεγόμενη «γκρούβα» αμέσως γίνεται αγαπημένο είδος για μένα. Οι επιρροές μου ανάμεσα σε πολλούς καλλιτέχνες,υπήρξε η Adele, η Amy, η Anouk, η Μαρινέλλα, η Aretha, η Ella, η Billie, η Παπαρίζου…κλπ. κλπ.

Mε ποιον Έλληνα τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς;

Good Job Nicky, θα μου το κανονίσεις;

Το να γίνει κάποιος γνωστός τραγουδιστής αρκεί να έχει μόνο μια καλή φωνή ή χρειάζονται κι άλλα πράγματα όπως μια καλή ομαδα marketing, δημόσιες σχέσεις, παρουσία στα social media;

Χρειάζεται τα πάντα και ακόμη περισσότερα. Τα πράγματα έχουν γίνει πολύ ανταγωνιστικά. Όσο πιο οργανωμένος είσαι και όσοι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν σε σένα,τόσο πιο καλά θα πάει η καλλιτεχνική σου πορεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να νιώθουμε λίγοι απλά επειδή δεν έχουμε όλες τις ικανότητες μαζί. Όλα μαθαίνονται με τον καιρό και την εμπειρία.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τέτοιες δυνατότητες που μπορεί να δημιουργήσει φωνές τραγουδιστών ή να φέρει πίσω τραγουδιστές που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως πρόσφατα με το παράδειγμα του John Lennon. Πώς το σχολιάζεις;

Τίποτα δεν μπορεί να υπερβεί την αυθεντικότητα. Όσα πέρασαν, άφησαν μια εποχή, ένα στίγμα, μια ταυτότητα. Καμιά τεχνολογία δεν θα μπορέσει να αναδημιουργήσει όσους καλλιτέχνες γεννήθηκαν και μας ενέπνευσαν.

Μπορεί ένας νέος καλλιτέχνης να ζήσει μέσα από το τραγούδι;

Αμιγώς από το τραγούδι, όχι. Στοιχίζει πολλά σε αυτή την χώρα για να είσαι καλλιτέχνης. Ψυχικά κυρίως.

image2_2.jpeg

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Τα μελλοντικά μου σχέδια με θέλουν πιο υγιή, με έμπνευση και όρεξη για δουλειά. Καινούριες συνεργασίες και όμορφα φρέσκα τραγούδια!

{https://www.youtube.com/watch?v=9_M3zi7JpS0}

Τελευταία τροποποίηση στις 10.07.2023 - 20:46