Αντώνης Βλάχος: «Η ζωή είναι διασκέδαση, όσο πιο απλά αλλά και με σεβασμό την αντιμετωπίζεις, τόσο πιο πολλά καλά θα σου επιστρέψει»!

13.11.2019
Αντώνης Βλάχος: «Η ζωή είναι διασκέδαση, όσο πιο απλά αλλά και με σεβασμό την αντιμετωπίζεις, τόσο πιο πολλά καλά θα σου επιστρέψει»!
Ο Αντώνης Βλάχος είναι ένας performer, lead singer σε μπάντες και διάφορα project, αλλά κι ένας loop artist που πρέπει σίγουρα να γνωρίσεις καλύτερα.

Ο Αντώνης Βλάχος, λοιπόν, με όλα αυτά που κάνει, αρχίζει και γίνεται το «talk of the town». Τραγουδάει, συνθέτει, παίζει πολλά μουσικά όργανα, ασχολείται με τις λούπες. Αληθινός, με πολλές εμπειρίες στη ζωή του, γιατί ο άνθρωπος που ψάχνεται δεν μπορεί να μένει ακίνητος και άπραγος. Ο Αντώνης έχει πολλά να μας διηγηθεί, αλλά ακόμα περισσότερα να μας αποκαλύψει από καρδιάς μέσα από την δική του διαδρομή. Ο ίδιος μίλησε στον Γιώργο Μουλάς και το womenonly.gr για όλους και για όλα.

1.Μεγάλωσες στο Αίγιο. Τι θυμάσαι από εκεί; Η πρώτη σου επαφή με τη μουσική.

Θυμάμαι τον εαυτό μου 7 χρονών στο Αίγιο, να είμαστε στην αυλή και ο πατέρας μου να παίζει φυσαρμόνικα, Να τον βλέπω και να τον ακούω και να θέλω πολύ να μιμηθώ αυτό τον ήχο. Βέβαια υπήρχε και μια κιθάρα στο σπίτι γιατί η μητέρα μου γρατζουνούσε (γέλια) αλλά κανείς τους δεν είχε αυτό που λέμε ακαδημαϊκό επίπεδο. Έτσι ξεκίνησα κι εγώ σιγά,σιγά. Επίσης είμαι αυτοδίδακτος! Παρόλα αυτά όμως, έχω κάνει τρομερή εξάσκηση κι αφιερώθηκα σε αυτό.

2. Έχεις δουλέψει ως Dog walker. Αγαπάς τα ζώα; Tι άλλες δουλειές έκανες πριν ασχοληθείς με τη μουσική;

Εχω μεγάλη αδυναμία στα ζώα, μάλιστα έχω ένα Δαλματίας, την Σάλβυ όπου περνάμε πολύ χρόνο μαζί μέσα στην ημέρα μας.

Ως dog walker είχα δουλέψει στο Λονδίνο , μεταξύ άλλων εργασιών που έκανα εκεί, ώστε να καταφέρω να μείνω. Έπλενα πιάτα, σερβιτόρος, μπάρμαν, ντελίβερι σε ανθοπωλείο, οικοδομή και κάποιες φωτογραφήσεις ως μοντέλο ρούχων και εσωρούχων, και άλλα.

3.Κυκλοφόρησες το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο "I’m leaving you" από την celestial keys records, και θα ενταχθεί στο προσωπικό σου δίσκο που ετοιμάζεις από το 2016! Πες μας για το ύφος του, τον τίτλο του δίσκου αυτού και πότε υπολογίζεις να είναι έτοιμος.

Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτή τη συνεργασία γιατί έχω όμορφη επικοινωνία και εμπιστοσύνη. Τον δίσκο μου τον έχω έτοιμο σαν προπαραγωγή. Θα έλεγα πως έχει καταβολές RnB, Neo Soul, και αρκετά ποπ στοιχεία. Θέλω να πιστεύω πως θα έχει γίνει το release έως το Πάσχα του 2020.

4. Ποια είναι η πηγή έμπνευσης του Αντώνη Βλάχου;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, είναι ουρανοκατέβατη και αισθάνομαι πολύ τυχερός. Έχω για παράδειγμα γράψει τραγούδι, κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού με την μηχανή όπου και το τραγουδούσα – επεξεργαζόμουν μέσα από το κράνος. Θέλω να πώ με αυτό πως η έμπνευση δεν κοιτάζει ώρα , μέρος, στιγμή. Όταν σου έρθει δεν έχεις παρά να την αρπάξεις και να την κάνεις ύλη!

5. Σε απολαύσαμε στις Ροκ Όπερες «Οι Καμπάνες Του Εντελβαίς» που ανέβασε ο Νίκος Καρβέλας σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση και το “Jesus Christ Superstar, Hair the musical, Moby Dick”. Πες μας για αυτές τις όμορφες εμπειρίες!

Είναι σίγουρα κάτι το μοναδικό κάθε φορά. Το θέατρο έχει άλλη ενέργεια, βρίσκεσαι σε άλλη διάσταση. Μπαίνεις με όλο σου το είναι και ταξιδεύεις σε κάθε παράσταση ως ο ρόλος που σου έχει ανατεθεί , και η μαγεία του σε πηγαίνει στον δρόμο που αυτή επιλέγει!!

Είμαι χαρούμενος που έχω πάρει αρκετά τεχνικά αλλά και εμπειρικά πράγματα μέσα από αυτά τα έργα και τις παραγωγές που φυσικά συνεχίζω να το κάνω με την ίδια και μεγαλύτερη αγάπη κάθε φορά.

6.Έχεις συνθέσει την μουσική για δύο χορευτικές παραστάσεις. Για την σχολή της Εθνικής Λυρικής σκηνής και για την παράσταση “Soul mechanism – Journey in the sky” της Αναστασίας Μπρουζιώτη. Πές μας δύο λόγια για αυτές σου τις εμπνεύσεις!

Με τους συντελεστές και των δύο έργων, αφιερώσαμε χρόνο στην έρευνα και την τοποθέτηση που θα ορίσουμε ως μουσικό χρώμα ντύνοντας το υπόβαθρο που θα έβαζε τον ακροατή στην διαδικασία που όριζε το κάθε έργο. Ήταν πολύ ιδιαίτερες στιγμές για μένα.

7.Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεις στα Lives σου ένα Loop project, όπου δημιουργείς μουσικές συνθέσεις με τη χρήση πολλών διαφορετικών μέσων και μουσικών οργάνων συμπεριλαμβανομένων: κιθάρα, μπάσο, ukulele, πλήκτρα, βιολί, φυσαρμόνικα, percussion και cajon. Επιπλέον με την φωνή σου αναπαράγεις κρούστα με το στόμα (beat-boxing). Πώς σου ήρθε αυτή η ιδέα;

Πραγματοποίησα κάποια ταξίδια στην Ευρώπη όπου και συνάντησα – επικοινώνησα με μουσικούς που ασχολούνταν με αυτό το είδος . Άντλησα πληροφορίες μα πάνω απ όλα έμπνευση , την οποία έφερα στα μέτρα μου και την μεταφέρω σε κάθε “One Man Show”.

8.Πού μπορούμε να σε δούμε και που μπορούμε να μαθαίνουμε τα νέα σου;

Μέσα από τα Social media που διαθέτω Facebook /Instagram

Πέρα από τις Solo εμφανίσεις με το “One Man Show”, έχω εδώ και 2 χρόνια σχεδόν το συγκρότημα Antonis Vlachos , όπου και παρουσιάζουμε διασκευές που επιλέγω ως μουσική άποψη αλλά και δικά μου τραγούδια, κάτι σαν προσωπικές καταθέσεις. Επίσης Παρασκευές και Σάββατα βρίσκομαι στο Estate στο σχήμα Ρουβάς / Παπαρίζου / Ρόκκος.

9.Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις σε όλους όσους θα διαβάσουν τη συνέντευξη;

Αυτό που σε όλη μου την ζωή κάνω, αυτό και θα μοιραστώ μαζί σας λοιπόν : να είμαστε αισιόδοξοι σε ό,τι κι αν έρθει και να προσπαθούμε να διασκεδάζουμε την κάθε μας στιγμή, χωρίς να σκεφτόμαστε το αύριο και να μας πνίγει το άγχος για ότι δεν έχουμε κάνει.

Η ζωή είναι διασκέδαση, όσο ποιο απλά αλλά και με σεβασμό την αντιμετωπίζεις , τόσο ποιο πολλά καλά θα σου επιστρέψει!

Γιώργος Μουλάς