FYI

«Πού κρύβεται η τρυφερότητα τους χειμώνες;» Generation Shot #3

09.01.2023
«Πού κρύβεται η τρυφερότητα τους χειμώνες;» Generation Shot #3
Η αίθουσα τέχνης Artshot - Sophia Gaitani παρουσιάζει την ομαδική έκθεση του ΣΤ' εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ με τίτλο “Πού κρύβεται η τρυφερότητα τους χειμώνες;” την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Η αίθουσα τέχνης Artshot - Sophia Gaitani μαζί με το ΣΤ' εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, συνεχίζοντας την συνεργασία τους, ξεκινούν την νέα χρονιά με το Generation Shot #3 και τέσσερις εικαστικούς (Πάνος Μεϊντάνης, Στέφη Πατμανίδη, Δημήτρης Σημάδης, και Γιώργος Τσιάκος), με απώτερο σκοπό την καλύτερη και ουσιαστικότερη κατανόηση των έργων τους από το ευρύτερο κοινό.

«Ο τίτλος: “Πού κρύβεται η τρυφερότητα τους χειμώνες;”, δηλώνει την ισχυρή αντίσταση της τέχνης, απέναντι σε αυτούς τους ασυνείδητους καιρούς. Διαβάστε με προσοχή, αλλά κυρίως αφεθείτε να νιώσετε τις εικόνες τους, γιατί αυτά τα νέα παιδιά, απαιτούν να πάρουν πίσω, την τρυφερότητα που τους κρύβουμε, όλους τους δυστοπικούς χειμώνες. Γιατί αυτά γνωρίζουν καλύτερα, ότι μέσα από την φρέσκια τους ματιά, κάτι θα αναγεννηθεί και όπως όλα τα κενά στην φύση αντικαθίστανται με κάτι πιο νέο πιο γερό πιο φρέσκο, έτσι θα γίνει και τώρα», γράφει ο Γιώργος Καζάζης

Ακολουθούν οι σκέψεις των εικαστικών για τα έργα της έκθεσης, αλλά και για την δουλειά τους γενικότερα.

Πάνος Μεϊντάνης

«Βιώνοντας μια έντονη κατάσταση άγχους θα μπορούσε άραγε κάποιος να ξεφύγει από αυτή δημιουργώντας ένα φανταστικό οικείο περιβάλλον μέσα στον υπαρκτό αφιλόξενο χώρο; Στα έργα μου ο κόσμος της γαλήνης συνυπάρχει δίπλα στον αγχώδη κόσμο με σκοπό να του επιβληθεί και να τον καθυποτάξει.»

Στέφη Πατμανίδη

«Αναρωτήσεις όπως: “τι υπάρχει”, “τι είναι αληθινό”, “τι είναι πραγματικότητα”, με έφεραν στην τωρινή μου θεματική περιοχή. Εξερευνώντας πεδία της επιστήμης που μελετούν την προέλευση του σύμπαντος, επιστημονικές θεωρίες των πραγματικοτήτων, την βιολογία εξωπλανητών, οδηγήθηκα στην δημιουργία αυτής τη σειράς έργων. Τα επιστημονικά δεδομένα συνδιαλεγόμενα με μια πιο εικαστική σκέψη, δίνουν μια διφορούμενη αίσθηση τόπου και μη τόπου. Εξωπλανητικό τοπίο με υπερμεγέθη εξωγήινα άνθη δημιουργούν έναν έντονο εσωτερικό διάλογο που κινείται ανάμεσα στα ακαθόριστα άκρα: καλό-κακό, αλήθεια-ψέμα, πραγματικότητα-ψευδαίσθηση.»

Δημήτρης Σημάδης

Στα ζωγραφικά μου έργα, αφετηρία μου είναι το υλικό το οποίο επιλέγω να χρησιμοποιήσω. Το χρώμα, η διάσταση, η υφή με προδιαθέτουν συναισθηματικά, ανασύροντας εικόνες, μνήμες, εμμονές, αισθήσεις, είτε συνειδητές, είτε ασυνείδητες από καταστάσεις και πράγματα του παρελθόντος μου. Ως αποτέλεσμα οι χώροι τους οποίους πραγματεύομαι υπερβαίνουν την φαινομενικότητα και το προφανές μετατοπίζοντας έτσι το βάρος σε ένα μεταφυσικό και ανοίκειο περιβάλλον.»

Γιώργος Τσιάκος

«Προσπαθώντας να ενώσω το οργανωμένο και το χαοτικό, ζωγραφίζω με έντονες χειρονομίες, ώστε να δημιουργήσω διάφορες υφές. Αυτές οι υφές δημιουργούν αντιθέσεις μεταξύ τους και έτσι αναπτύσσονται διάφορα επίπεδα και φόρμες δυνητικά αναγνωρίσιμες. Αυτό καθιστά το έργο ανοιχτό σε ερμηνείες ανάμεσα στον υλικό κόσμο της πραγματικότητας και τον άυλο κόσμο της φαντασίας.»

Επιμέλεια - οργάνωση: ΣΤ' Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ
(Γιώργος Καζάζης, Ντίντα Παπαλεξάνδρου, Παναγιώτης Σιάγκρης)

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 19:00 - 22:30

Διάρκεια Έκθεσης: Από 12 -28 Ιανουαρίου 2023


Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 - 20:30
Τετάρτη, Σάββατο: 12:00 - 16:00

Gallery: Artshot -Sophia Gaitani

Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλ.: 00306984135085, 00302114044311

[email protected], www.artshotgallery.com