FYI

Ένα πιο βιώσιμο μέλλον με τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της LG

01.02.2022
Ένα πιο βιώσιμο μέλλον με τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της LG
Η LG συμβάλλει στη μείωση του πλαστικού μέσα από ανακυκλώσιμα υλικά

Η LG Electronics (LG) στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ενίσχυσης της προστασίας των φυσικών μας πόρων, έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες για να συμβάλει στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Σημαντικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι τα πιο πρόσφατα προϊόντα της εταιρείας, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ενέχουν λιγότερους κινδύνους παραγωγής αέριων ρύπων σε εσωτερικό χώρο.

Συγκεκριμένα, 18 καινούρια μοντέλα OLED τηλεοράσεων είναι κατασκευασμένα με λιγότερα πλαστικά υλικά και είναι πιο ασφαλή σε σχέση με τις συμβατικές LCD TVs, καθώς δεν χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό. Για παράδειγμα, η 65 ιντσών OLED G1 τηλεόραση απαιτεί μόλις το 30% του πλαστικού που χρησιμοποιείται σε μια LCD ίδιου μεγέθους (μοντέλο 65UP75). Η LG σχεδιάζει, επίσης, να επεκτείνει τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε ορισμένα μοντέλα LCD τηλεοράσεων του 2021, όπως την QNED Mini LED.

Παράλληλα, τα Soundbars της LG που κυκλοφόρησαν φέτος, αποτελούνται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και υλικά, όπως τη ρητίνη για τις εξωτερικές θήκες πολλών εκ των μοντέλων, ενώ έχουν πιστοποιηθεί ότι πληρούν το παγκόσμιο πρότυπο ανακύκλωσης1. Ακόμα, χρησιμοποιώντας μειωμένες ποσότητες αφρού και διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), η συσκευασία τους διαθέτει πιστοποίηση Eco Product από τη SGS (Societe General de Surveillance),2 για τους μειωμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Επιπλέον, η συσκευασία τους επιτρέπει σε ένα τυπικό φορτηγό να φιλοξενεί 58% περισσότερα κουτιά/τεμάχια3, καθώς έχει σχεδιαστεί σε σχήμα «L», ώστε να χωρούν περισσότερα προϊόντα προς παράδοση, εξοικονομώντας καύσιμα και μειώνοντας το αποτύπωμα του άνθρακα.

Συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στη μείωση του προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης, η LG συμμετέχει στο ταξίδι προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχετικά με την LG Electronics

Η LG Electronics αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα με παρουσία σχεδόν σε κάθε χώρα. Με εργατικό δυναμικό διεθνώς άνω των 75.000 ανθρώπων, η LG κατέγραψε παγκόσμιες πωλήσεις 56 δισ. USD το 2020. Αποτελείται από τέσσερις επιχειρησιακές μονάδες: Οικιακές Συσκευές & Air Solution, Οικιακή Ψυχαγωγία, Εξαρτήματα Οχημάτων και Επαγγελματικές Λύσεις. Η LG είναι ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως σε παραγωγή καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων όπως οθόνες τηλεοράσεων, οικιακές συσκευές, air solutions, οθόνες, service robots, εξαρτήματα αυτοκινήτων και των κορυφαίων brands LG SIGNATURE και LG ThinQ που είναι γνωστά παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LGnewsroom.com

Σχετικά με την LG Electronics Hellas

Η LG Electronics Ελλάς, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after sales. H LG Electronics Ελλάς έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της. Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί την κυρίαρχη θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές. Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα:

www.lg.com/gr

LG Magazine

www.facebook.com/lghellas

www.instagram.com/lg_hellas

www.LinkedIn.com/lghellas

1 Μοντέλα SP2, SP2W, G1.

2 Μοντέλα SP11RA, SP9YA, SP8YA, SPD7Y, SP2, SP2W.

3 Βασισμένο στο μοντέλο SP8YA.