FYI

Louloudaki-Kontidis-Spiridou: οι συλλογές τους στο SHOP

17.05.2012
To concept store SHOP την Δευτέρα 21 Μαΐου, από τις 7.00 έως 9.30 μμ παρουσιάζει τις καλοκαιρινές συλλογές τριών Ελληνίδων σχεδιαστριών κοσμημάτων, των κκ Bela Louloudaki, Vally Kontidis & Sarah Spiridou.

Σε ένα χαλαρό soiree οι τρεις σχεδιάστριες θα μας μιλήσουν για τα κοσμήματα και πηγή έμπνευσης τους!

Με εμφανείς επιρροές από την ιδιότητα του αρχιτέκτονα, η δημιουργός Bela Louloudaki, Μας παρουσιάζει την συλλογή της , μέσα από την οποία μας υπενθυμίζει ποσό απλή θα μπορούσε να είναι η σκέψη μας και κατ' επέκταση η εικόνα μας!

Απλές, αλλά εντυπωσιακές γεωμετρικές φόρμες που επιτρέπουν ένα ξέφρενο συνδυασμό χρωμάτων αλλά και μια ελαστικότητα στην ταυτότητα και στην εφαρμογή του κάθε κοσμήματος στο σώμα! Χειροποίητα κοσμήματα που ξεδιπλώνονται από το χέρι στον λαιμό. Πρωταγωνιστής στις δημιουργίες της ο πηλός, άλλοτε με σμάλτο και άλλοτε ενβαφτιζομενος σε χρυσό 24k.

Η συλλογή της Vally Kontidis είναι πολυδιάστατη, απρόβλεπτη, άλλες φορές πληθωρική και άλλες πιο ήσυχη. Το μέταλλο ανέκαθεν κατείχε ιδιαίτερη θέση στις δημιουργίες της για τις ανεξάντλητες και κρυφές δυνατότητες του, την απίστευτη πλαστικότητα του, την μεταμόρφωση του από ένα ψυχρό σε ένα πολύ ζεστό υλικό. Το πλούσιο χρωματολόγιο του και οι αλλαγές των αποχρώσεων του από την επαφή του με την φωτιά η τον αέρα. Πολλές φορές χρησιμοποιεί πέτρες γιατί της αρέσει το φως, η ένταση και η χαρά που προσθέτουν στα σχέδια της. Σε γενικές γραμμές τα κοσμήματα είναι μεγάλα σε μέγεθος και αποτελούνται από διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία.

H σειρά ¨noquvy¨ προέκυψε από την ανάγκη της Sarah Spiridou για συνεχή πειραματισμό με διαφορετικά υλικά, που οδήγησε σ’ενα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ. Οι επιρροές της είναι τόσο ετερόκλητες όσο και ποικιλομορφία της δουλειάς της. Από την πριμιτίφ τέχνη των φυλών της Αφρικής μέχρι την αρχαιοελληνική διακοσμητική. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως 100% βαμβακερό σκοινί και μέταλλα (όπως χαλκός, μπρούντζος, ασήμι, επάργυρα και επίχρυσα), με διάφορους συνδυασμούς από υφάσματα, δέρματα, επεξεργασμένο ή μη ξύλο και πλέξιγκλας. Τα βαμβακερά σκοινιά βάφονται στο χέρι με οργανικές ανεξίτηλες βαφές, και σε διαφορετική κάθε φορά χρωματική παλέτα.

Τα χρώματα και ο συνδυασμός τους είναι θεμελιώδη. Από την μια επιδιώκεται η αρμονία των χρωματικών συνδυασμών και από την άλλη η έντονη αντίθεση υλικών και υφών, το σκληρό του μετάλλου με το μαλακό του σκοινιού, το λιτό και απέριττο, με το ογκώδες και επιβλητικό, σε μια αίσθηση ισορροπίας και μινιμαλισμού, με σκοπό την συνύπαρξή τους σ’ενα αρμονικό αποτέλεσμα. Tο τελικό αποτέλεσμα είναι ένα συνοθύλευμα από χρώματα, υφές και όγκους. Με διάθεση κάποιες φορές πιο παιχνιδιάρικη, ρομαντική ή περισσότερο "ροκ".