Πώς θα καταλάβω αν με έχει μπλοκάρει κάποιος στο instagram

Πώς θα καταλάβω αν με έχει μπλοκάρει κάποιος στο instagram
Τι αγωνία κι αυτή! Την έχουμε όμως. Για την ακρίβεια δεν είναι είναι λίγοι εκείνοι για τους οποίους ένα μπλοκ στα social media μπορεί να τους ταράξει όσο τίποτα άλλο. Πώς μπορείς να καταλάβεις, όμως, όταν κάτι τέτοιο έχει συμβεί; Γιατί δεν γίνεται αντιληπτό με τη μία. Ιδού μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν.

Παρόμοια με εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Instagram δεν ενημερώνει τους χρήστες εάν έχουν αποκλειστεί από άλλο λογαριασμό. Αλλά με κάποια κόλπα, μπορείς να φτάσεις στο βάθος αυτού του μυστηρίου αρκετά γρήγορα. Απλώς να είσαι προετοιμασμένη γιατί μπορεί να μην σου αρέσει αυτό που θα βρεις.

Αναζήτηση λογαριασμού

Ακόμα κι αν σε έχει μπλοκάρει κάποιος, το username που χρησιμοποιεί θα πρέπει να εμφανίζεται όταν τον αναζητάς μέσω της σελίδας Explore. Αλλά για να καταλάβεις αν σε έχει μπλοκάρει ή όχι, θα χρειαστεί να κάνεις περισσότερα από το να πληκτρολογήσεις το όνομά του.

Το πρώτο πράγμα που θα θέλεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να αποκτήσεις πρόσβαση στον λογαριασμό του. Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να πας στην καρτέλα Εxplore πατώντας το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στο κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, πληκτρολόγησε το όνομα που αναζητάς στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας και πάτησε για πρόσβαση στη σελίδα του.

Εάν δεν σε έχει μπλοκάρει, θα μπορέσεις να δεις όλες τις αναρτήσεις του, καθώς και τον αριθμό των ακολούθων, τις φωτογραφίες και πολλά άλλα. Εάν σε έχει μπλοκάρει, θα λάβεις ένα μήνυμα που λέει «Ο χρήστης δεν βρέθηκε» και η σελίδα θα λέει ότι ο λογαριασμός δεν έχει «ακόμα δημοσιεύσεις».

Η κολλητή μου μόλις χώρισε: Πρέπει ή όχι να κάνω unfollow τον πρώην της;

Στο προφίλ σου

Μόλις σε μπλοκάρει ένας χρήστης, ο λογαριασμός του δεν θα εμφανίζεται πλέον στους Followers ή τους Following του λογαριασμού σου. Εάν υποψιάζεσαι ότι σε έχει μπλοκάρει, δοκίμασε να αναζητήσεις το όνομα του λογαριασμού κάτω από κάθε καρτέλα για να δεις αν συνεχίζετε να ακολουθείτε ο ένας τον άλλον. Αν όχι, αυτό είναι μάλλον κακό σημάδι.

Σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης (Incognito)

Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης είναι χρήσιμη όταν πρόκειται για κατασκοπεία, γι' αυτό μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να αναζητήσεις έναν λογαριασμό σε ένα ιδιωτικό, ανώνυμο παράθυρο. Θεωρητικά, εάν έχεις αποκλειστεί, ο λογαριασμός θα πρέπει να εμφανίζεται όπως συνήθως, επειδή η ιστοσελίδα δεν θα σε αναγνωρίσει ως χρήστη. Απλώς βεβαιώσου ότι έχεις συνδεθεί incognito.

3 τρόποι για να παρακολουθείς stories στο instagram χωρίς να φαίνεται ο λογαριασμός σου

Ακολούθησε ξανά τον λογαριασμό

Μια άλλη δοκιμή που μπορείς να κάνεις για να δεις εάν σου έχει απαγορευτεί η προβολή ενός λογαριασμού, είναι να προσπαθήσεις να τον ακολουθήσεις ξανά. Εάν έχεις μπλοκαριστεί, το κουμπί Follow θα αλλάξει για λίγο σε Requested πριν επιστρέψει ξανά στο Follow. Και πάλι, θα μπορούσε να είναι μια άλλη περίπτωση όπου το Instagram έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι αρκετά χαμηλή.

Πώς να σταματήσεις να συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με άλλους ανθρώπους στο Διαδίκτυο

Ρώτα ένα φίλο

Εάν εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη για το αν σε έχει μπλοκάρει κάποιος, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις την κολλητή σου εάν μπορεί να δει τον λογαριασμό του. Εάν μπορεί, αυτή είναι η επιβεβαίωση που πρέπει να γνωρίζεις ότι σε έχει μπλοκάρει. Απλώς βεβαιώσου για το ποιον φίλο θα ρωτήσεις σε περίπτωση που έχει μπλοκαριστεί και αυτός.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.06.2023 - 09:25