6 γνωστές Ελληνίδες δίνουν το δικό τους μήνυμα για την Hμέρα της Γυναίκας

6 γνωστές Ελληνίδες δίνουν το δικό τους μήνυμα για την Hμέρα της Γυναίκας
«Εάν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα είχαν καμία αξία» είχε πει ο Αριστοτέλης Ωνάσης και οι περισσότεροι άνδρες θα συμφωνήσουν. H Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, είναι ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα σε όλο τον κόσμο.

Στις μέρες μας μπορεί να φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες αλλά αν κοιτάξουμε τα θέματα διάκρισης λόγω φύλου παγκοσμίως και κυρίως αν συζητήσουμε με γυναίκες, θα δούμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για την ισότητα των φύλων. Μερικές φορές αμφισβητούνται σημαντικά δικαιώματα και πηγαίνουμε πίσω μηδενίζοντας την πρόοδο που έχουμε κάνει. Ευτυχώς όμως τα γυναικεία κινήματα σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αγωνίζονται για την ισότητα και οι νέες γενιές προσχωρούν σε αυτά. Άλλωστε σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε;

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, λοιόν, ζητήσαμε την άποψη 6 γυναικών που διακρίνονται η κάθε μία στον δικό της επαγγελματικό της χώρο.

Ελένη Δήμου

«Η ζωή είναι γυναίκα και η γυναίκα γεννά ζωή»

{https://www.instagram.com/p/CnKFilDIEUl/}

Φωτεινή Πιπιλή

«Είμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια η μόνη που δεν αντιδρώ στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιατί από την εποχή της δημοσιογραφίας έως και σήμερα την εποχή της πολιτικής μου παρουσίας, θεωρώ ότι δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των γυναικών ο εορτασμός, ο τυπικός ουσιαστικά, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Αυτό που χρειάζεται σε καθημερινή βάση είναι εμείς οι πολιτικοί, για παράδειγμα, να νομοθετούμε όπως και κάνουμε κάποιες φορές, για την πλήρη εξίσωση των αμοιβών γυναικών και ανδρών αλλά και άλλα σχετικά θέματα»

{https://www.instagram.com/p/CnC4hzUtl36/}

Φωτεινή Δάρρα

«Σε μια εποχή που ενώ για τη γυναίκα θα έπρεπε να είναι όλα τα δικαιώματά της κατακτημένα ξανασυζητάμε από την αρχή αν έχει δικαιώματα και ποια είναι τα δικαιώματά της στη σύγχρονη κοινωνία. Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου θα είμαι στο HalfNoteJazzClub για δύο παραστάσεις αφιερωμένες στη γυναίκα, στη γυναίκα μάνα, στη γυναίκα φιλενάδα, στη γυναίκα αδελφή, στη γυναίκα μούσα της ποίησης και της μουσικής, στη γυναίκα αγωνίστρια πάνω απ' όλα»

{https://www.instagram.com/p/Co4IRw_g0yy/}

Βάνα Μπάρμπα

«Η Ημέρα της Γυναίκας για άλλη μια φορά γιορτάζεται σε δύσκολους καιρούς με πράγματα γκρίζα και καταστάσεις που έχουν κάνει τους ανθρώπους να είναι στα κάγκελα. Η γυναίκα δίνει τον αγώνα ως μάνα μόνη μεταξύ όλων. Δυστυχώς δεν είναι μια περίοδος που θα μπορούσε κανείς να τιμήσει τη γυναίκα και να της δώσει ένα λουλούδι και να της πει ένα μεγάλο "μπράβο". Είναι εποχή αγώνων. Η γυναίκα θα εξακολουθεί πάντα να είναι ένα τιμώμενο πρόσωπο αλλά πρέπει να δώσει τις μάχες της».

{https://www.instagram.com/p/CjiB8MEIt-S/}

Κατερίνα Φραγκάκη

«Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου!!! Ειδικά στις γυναίκες που δοκιμάζονται με την ευχή για ειρήνη, υγεία, αλληλεγγύη και αγάπη!!!!»

{https://www.instagram.com/p/Col2Na-N777/}

Ναταλία Αργυράκη

«Δεν ξέρω ακόμη αν θα γίνω η γυναίκα που θέλω και που ονειρεύομαι. Η γυναίκα που θα μπορεί να είναι ελεύθερη και ασφαλής, που θα μπορεί να επιλέγει τι θέλει να κάνει στη ζωή και στο σώμα της χωρίς να κριθεί για αυτό, ή να κινδυνεύει, που θα ισορροπεί ανάμεσα στην προσωπική χαρά και εξέλιξη και την επαγγελματική άνοδο ως ίση, ως ικανή, ως ανεξάρτητη. Δεν ξέρω αν θα προσφέρω στις άλλες γυναίκες γύρω μου όσα μου έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα για να είμαι και να νιώθω ικανή και ανεξάρτητη, ελεύθερη και μοναδική, κατάλληλη για μάνα, για σύντροφος, για φίλη, για επαγγελματίας. Τις θαυμάζω αυτές τις γυναίκες, τις γιορτάζω, τις ευχαριστώ. Ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος για την αληθινή μας ταυτότητα περνάει από χωματερές και σταυροδρόμια, θέλει ακόμη μάχες και υπομονή, αλλά έχει μεγάλο φως στο τέλος του. Χρόνια πολλά!»

{https://www.instagram.com/p/Co4nnLJI9dO/}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.03.2023 - 10:15