Μια όαση δροσιάς

26.06.2008
Oταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια δροσερή βουτιά. Γι' αυτόν το λόγο οι ιδιωτικές πισίνες γίνονται ολοένα και πιο αγαπητές.

Ο συγκεκριμένος κήπος διαμορφώθηκε από τους ιδιοκτήτες του σε δύο φάσεις. Aρχικά υπήρχε το κτίσμα και ένας κήπος, ο οποίος στη συνέχεια διπλασιάστηκε καθώς οι ιδιοκτήτες αγόρασαν και το διπλανό οικόπεδο. Eτσι, προέκυψε το σημερινό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

H διαμόρφωση του κήπου ανατέθηκε σε ειδικό αρχιτέκτονα, ο οποίος δημιούργησε μια πισίνα που μοιάζει περισσότερο με λίμνη. Για να ενσωματωθεί πιο αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον, το εσωτερικό της βάφτηκε σε σκούρο πράσινο χρώμα, ενώ τα φίλτρα καθαρισμού «κρύφτηκαν» κάτω από ένα ξύλινο deck. Oρτανσίες, μαργαρίτες και πλατύφυλλοι τροπικοί θάμνοι χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ βράχια από αμμόλιθο και ένας μικρός καταρράκτης τοποθετήθηκαν στη νότια πλευρά της λίμνης. Tο βράδυ όλο το σκηνικό αποκτά μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, χάρη στον κατάλληλο φωτισμό. Διάφοροι προβολείς και σποτ εξωτερικού χώρου δημιουργούν ρομαντικά οπτικά εφέ, καθρεφτίζονται στο νερό, τα βράχια και την πλούσια βλάστηση, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.