Η καλή νοικοκυρά ξέρει κι άλλα μυστικά!

23.01.2014
Μήπως σε αγχώνουν οι δουλειές του σπιτιού; Θα ήθελες να κρατούσαν λιγότερο ή να ήταν λιγότερο κουραστικές; Δες πώς μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη!

Μήπως σε αγχώνουν οι δουλειές του σπιτιού; Θα ήθελες να κρατούσαν λιγότερο ή να ήταν λιγότερο κουραστικές; Δες πώς μπορείς να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη!

1. «Επένδυσε» σε ένα κουτί
Χάνεις συχνά τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου; Αναρωτιέσαι σε ποια τσάντα ή μπουφάν τα έχεις αφήσει; Ή, μήπως τα «δανείζεται» κάποιος άλλος αφηρημένος που δεν ξέρει πού έχει τα δικά του; Κρέμασε δίπλα στην είσοδο του σπιτιού ένα χαριτωμένο ντουλαπάκι και όλοι ανεξαιρέτως τοποθετείστε εκεί τα κλειδιά σας. Αξίζει!

2. Χρησιμοποίησε ένα χρονόμετρο κουζίνας
Όχι, δεν ανακαλύφθηκαν τυχαία! Σε γλιτώνουν από τον μπελά του καμένου φαγητού, του παραβρασμένου ζυμαρικού, ή μπορεί απλώς να σου υπενθυμίζουν να περάσεις από τη μια οικιακή εργασία στην άλλη! Διάλεξε ένα με χρώμα και χιούμορ ή κάποιο πιο σοβαρό και... δώσε ρυθμό στη ζωή σου!

3. Φτιάξε ένα σπίτι που να αγαπάς
Μην ξεχνάς πως σκοπός του σπιτιού είναι να κατοικείται από ανθρώπους! Φρόντισε να περιβάλλεσαι από αυτά (και αυτούς) που αγαπάς περισσότερο!

4. Βάλε άνθη στη ζωή σου
Όχι, δεν είναι ένας επιπλέον μπελάς! Τα μπουκέτα με λουλούδια φρεσκάρουν και δίνουν χρώμα στολίζοντας το σπίτι, ενώ τα φυτά σε γλάστρες, σύμφωνα με τις έρευνες, καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού, απομακρύνουν τις επικίνδυνες ουσίες που εκλύουν τα συνθετικά υλικά των επίπλων και της οικοδομής και... τονώνουν τη διάθεση! Το top 5 των φυτών; Δράκαινα, κισσός, φίκος μπέντζαμιν, «αράχνη», χρυσάνθεμα! Η φροντίδα τους, ελάχιστη, αφού το μόνο που ζητούν είναι λίγο νερό μια φορά την εβδομάδα!

5. Κάνε το πρωινό φως... ξυπνητήρι σου
Όσο κι αν χτυπάει το ξυπνητήρι, μόνο το φως είναι αυτό που μπορεί να κάνει τα μάτια σου να ανοίξουν αμέσως διάπλατα! Το σώμα μας παίρνει την πληροφορία από το φως της ημέρας, που σταδιακά αυξάνει και εκκρίνει τις ορμόνες εκείνες που μας διευκολύνουν να ξυπνήσουμε. Έτσι, η μετάβασή από την κατάσταση του ύπνου σε αυτήν του ξύπνιου γίνεται πολύ πιο ήπια, ακολουθώντας τον αρχέγονο τρόπο της φύσης!

6. Δώσε ζωή σε έναν βαρετό τοίχο
Έχεις όμορφες κορνίζες, αλλά δεν ξέρετε τι να τις κάνεις; Κρέμασέ τες άδειες! Έχεις πολλές φωτογραφίες, αλλά δεν έχεις κορνίζες; Κάνε τις ταπετσαρία και κάλυψε έναν τοίχο διαδρόμου, τον πίνακα του ρεύματος, τις ντουλάπες! Ξεδίπλωσε το ταλέντο σου και δημιούργησε τα δικά σου έργα τέχνης!