Ακρίβεια κινήσεων

08.03.2007
Προμηθευτείτε τα σωστά εργαλεία και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες τοποθέτησης, εξασφαλίζοντας ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Οι μοκέτες τοποθετούνται σε σταθερό, λείο, καθαρό και ξηρό φέρον δάπεδο. Η μοκέτα πρέπει να τεντωθεί καλά πριν από την τοποθέτηση για να μην τσαλακωθεί αργότερα, να εφαρμοστεί στους τοίχους και στη συνέχεια να κοπεί έτσι ώστε να καλύψει τέλεια το δάπεδο. Καλό θα είναι πριν τοποθετήσετε τη μοκέτα και εφόσον αυτή δεν έχει λαστιχένιο υπόστρωμα, να απλώσετε ένα στρώμα από λάστιχο ή τσόχα στο δάπεδο για μεγαλύτερη σταθερότητα, όπως και για λόγους μόνωσης και ελαστικότητας. Ετσι, διευκολύνεται το περπάτημα πάνω στη μοκέτα και ταυτόχρονα περιορίζεται η φθορά της επιφάνειάς της. Για τη στερέωση της μοκέτας, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν πλαίσια συγκράτησης -λεπτά, ξύλινα πηχάκια με καρφάκια υπό γωνία- τα οποία είναι μεν αρκετά ακριβά, προσφέρουν δε εξαιρετική στερέωση. Στα ξύλινα δάπεδα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βέλκρο, διπλώνοντας τη μοκέτα και καρφώνοντάς τα. Παρότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ πιο οικονομική, δεν προσφέρει την ίδια στερέωση και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα του άρθρου είναι από το βιβλίο του Tony Wilkins «ΣΠΙΤΙ - Επισκευές - Κατασκευές», Εκδόσεις Ψύχαλου: Χαρ. Τρικούπη 33, Αθήνα, τηλ. 210 3301111