Τα 5 κορυφαία κόλπα καθαρισμού που μάθαμε το 2022

03.01.2023
Τα 5 κορυφαία κόλπα καθαρισμού που μάθαμε το 2022
Ήξερες ότι υπάρχει σωστός τρόπος για να καθαρίσεις το στρώμα σου;

Μερικές από τις καλύτερες μεθόδους καθαρισμού είναι δοκιμασμένες και αληθινές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερες στην πορεία.

Τα λάθη στο πλύσιμο ρούχων που μπορεί να κάνουν κακό στα ρούχα σου

Παρακάτω θα βρεις τις 5 κορυφαίες συμβουλές καθαρισμού που μάθαμε το 2022

Ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις ένα στρώμα
Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε τα στρώματά μας καθημερινά, οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε να τα καθαρίσουμε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καθαρίζουμε τα στρώματά μας κάθε έξι μήνες για να αποτρέψουμε τη συσσώρευση βρωμιάς, σκόνης και νεκρού δέρματος. Η διαδικασία είναι απλή. Πρώτα, ρίξε όλα τα κλινοσκεπάσματα στο πλυντήριο. Στη συνέχεια, αφαίρεσε με ηλεκτρική σκούπα τυχόν σκόνη ή υπολείμματα. Αντιμετώπισε τους λεκέδες με ένα μείγμα ίσων μερών κρύου νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Ρίξε μαγειρική σόδα στο στρώμα και άφησε την να καθίσει για μια ώρα για να εξουδετερωθούν οι οσμές. Σκούπισε με ηλεκτρική σκούπα τη μαγειρική σόδα και στη συνέχεια αναποδογύρισε το στρώμα και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

Ο τρόπος για να καθαρίσεις μια τηλεόραση χωρίς ραβδώσεις
Εάν η ποιότητα της εικόνας δεν είναι καλή — μπορεί απλώς να μην έχεις καθαρίσει την οθόνη της τηλεόρασής σου εδώ και πολύ καιρό. Παράτεινε τη διάρκεια ζωής της τηλεόρασής σου με καθαρισμό μία φορά την εβδομάδα. Για επίπεδες οθόνες τηλεόρασης πλάσμα, LCD, LED και OLED, βεβαιώσου ότι η τηλεόρασή σου είναι απενεργοποιημένη. Στη συνέχεια ξεσκόνισε απαλά την οθόνη με ένα πανί από μικροΐνες. Ψέκασε ένα καθαριστικό που ασφαλίζει την οθόνη σε ένα μαλακό πανί (ποτέ απευθείας στην τηλεόραση) και σκούπισε με κίνηση μπρος-πίσω. Άφησε το να στεγνώσει τελείως στον αέρα πριν ενεργοποιήσεις ξανά την τηλεόραση.

Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις σωστά έναν καναπέ (με ή χωρίς ατμοκαθαριστή)

Πώς να καθαρίσεις τις πόρτες του τζακιού από καπνό και αιθάλη
Για να αποφύγεις τον μόνιμο αποχρωματισμό των θυρών του τζακιού σου, η συσσωρευμένη αιθάλη θα πρέπει να αφαιρείται τακτικά. Ανακάτεψε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι, μια κουταλιά της σούπας οικιακή αμμωνία και τρία φλιτζάνια νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βεβαιώσου ότι το δωμάτιο αερίζεται καλά ενώ καθαρίζεις με αμμωνία. Ψέκασε το διάλυμα στις γυάλινες πόρτες. Άφησε το να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα πριν το σκουπίσεις με ένα πανί από μικροΐνες. Εάν η αιθάλη είναι ιδιαίτερα βαριά, ψέκασε με το διάλυμα και μετά βούτηξε ένα σφουγγάρι σε ξηρή μαγειρική σόδα. Τρίψε με το σφουγγάρι σε μια μικρή περιοχή. Σκούπισε τη χαλαρή αιθάλη και σκούπισε με ένα πανί από μικροΐνες.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τις συσκευές καθαρισμού
Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται το καθάρισμα της ηλεκτρικής σκούπας ή του πλυντηρίου πιάτων, η έλλειψη καθαρισμού αυτών των συσκευών μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει την απόδοσή τους. Συνιστάται να καθαρίζεις το πλυντήριο πιάτων σου κάθε λίγους μήνες ή μόλις παρατηρήσεις μια μυρωδιά, εναποθέσεις ορυκτών στα πιάτα ή μούχλα. Ευτυχώς, τα πλυντήρια πιάτων καθαρίζονται εύκολα με λίγο ξύδι, μαγειρική σόδα και τρίψιμο.

Το κόλπο για έναν ανεμιστήρα οροφής χωρίς σκόνη
Τοποθέτησε μια μαξιλαροθήκη γύρω από τη σκονισμένη λεπίδα του ανεμιστήρα οροφής και, στη συνέχεια, σύρε τη μαξιλαροθήκη κατά μήκος της λεπίδας, ώστε όλη η σκόνη να πέσει μέσα στη μαξιλαροθήκη (όχι στο πάτωμα).