Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις σωστά έναν καναπέ (με ή χωρίς ατμοκαθαριστή) | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
8:00
5/9

Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις σωστά έναν καναπέ (με ή χωρίς ατμοκαθαριστή)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορείς να απαλλαγείς από λεκέδες και μυρωδιές έξυπνα και εύκολα - ακολούθησε αυτές τις πρακτικές συμβουλές

Ο καναπές είναι το σημείο που συγκεντρώνεσαι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα για να παρακολουθήσεις τις αγαπημένες σας σειρές, να συζητήσετε, να παίξετε παιχνίδια και πολλά άλλα, συχνά με ποτά και σνακ στο χέρι. Εξαιτίας αυτού, συμβαίνει επίσης να είναι το σημείο όπου πατατάκια και ψίχουλα μπισκότων προσγειώνονται ή παγιδεύονται ανάμεσα στα μαξιλάρια. 

Πώς να καθαρίσεις το ξύλινο πάτωμα με φυσικό τρόπο

 

Είτε προσπαθείς να αντιμετωπίσεις έναν συγκεκριμένο λεκέ σε ένα μαξιλάρι είτε θέλεις να ανανεώσεις ολόκληρο τον καναπέ σου, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να ελέγξεις την ετικέτα φροντίδας του καναπέ για να δεις ποια μέθοδος καθαρισμού και ποια προϊόντα είναι ασφαλή για χρήση στο ύφασμα.

Πώς να καθαρίσεις σε βάθος και να απολυμάνεις καναπέδες από υφάσματα και μικροΐνες:

1. Καθάρισε τον καναπέ με ατμό.
Χρησιμοποίησε έναν καθαριστικό ατμού ενδυμάτων ή χρησιμοποίησε το σίδερο σου για να σκοτώσεις τα ακάρεα της επιφανειακής σκόνης. Πέρασε πάνω από ολόκληρο τον καναπέ, αφήνοντας μόνο τον ατμό να αγγίξει και να διεισδύσει στο ύφασμα. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική σκούπα.

2. Καθάρισε με ηλεκτρική σκούπα.
Με την ηλεκτρική σκούπα, πέρασε ολόκληρο τον καναπέ: την πλάτη, τα μπράτσα, το κάθισμα και τα μαξιλάρια. Εάν τα μαξιλάρια είναι αφαιρούμενα, αφαιρέστε τα και σκούπισε το ύφασμα από κάτω, πηγαίνοντας όσο πιο μακριά μπορεί να φτάσει η ηλεκτρική σου σκούπα κάτω από την πλάτη και τα μπράτσα. Καθάρισε κατά μήκος των ραφών, γύρω από τυχόν κουμπιά και κατά μήκος της επένδυσης.

3. Εντόπισε τους λεκέδες.
Για υφάσματα που μπορούν να καθαριστούν με ασφάλεια με νερό, καθάρισε τους λεκέδες από τρόφιμα και κατοικίδια με μια φόρμουλα που περιέχει ένζυμα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια πρέζα, ανακάτεψε μαζί ¼ κουταλάκι του γλυκού ήπιο σαπούνι πιάτων με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Εάν τα μαξιλάρια σου έχουν αφαιρούμενα καλύμματα, βγάλε τα και τοποθέτησε μια χαρτοπετσέτα ανάμεσα στο ύφασμα και τη γέμιση για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Εφάρμοσε το καθαριστικό σε ένα πανί και σκούπισε τον λεκέ προσεκτικά, δουλεύοντας από έξω προς τα μέσα. Μόλις αφαιρεθεί ο λεκές, ταμπόναρε την περιοχή με ένα άλλο υγρό πανί για να ξεπλύνεις καλά και να στεγνώσεις με σκούπισμα.

4. Απολύμανε τον καναπέ.
Μόλις ο καναπές σου είναι καθαρός και στεγνός, σκότωσε τα παρατεταμένα βακτήρια και εξάλειψε τις μυρωδιές με ένα απολυμαντικό σπρέι υφασμάτων.

Πώς να καθαρίσεις σωστά την φρυγανιέρα σου, μέσα και έξω

 

Πώς να καθαρίσεις έναν δερμάτινο καναπέ:
Το καθάρισμα ενός δερμάτινου καναπέ μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά είναι αρκετά εύκολο, ειδικά αν δεν υπάρχουν λεκέδες για αφαίρεση. Για τακτικό καθαρισμό, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

Σκούπισε το ύφασμα με ένα πανί μικροϊνών για να απαλλαγείς από ψίχουλα ή βρωμιά.
Σκούπισε τον καναπέ με ηλεκτρική σκούπα, πηγαίνοντας και στις ραφές, γύρω από τυχόν κουμπιά και κατά μήκος της επένδυσης.

Δούλεψε με ένα καθαριστικό δέρματος για μια μικρή περιοχή, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό υγρό πανί. 

Ξέπλυνε το καθαριστικό ή το σαπούνι με ένα άλλο υγρό πανί μέχρι να αφαιρεθεί. Στέγνωσε με ένα στεγνό πανί. Εάν είναι απαραίτητο, πέρασε πάνω από τα μπράτσα και τα προσκέφαλα πολλές φορές.
Εφάρμοσε ένα προστατευτικό για να μαλακώσεις το δέρμα, για να διευκολύνεις την αφαίρεση μελλοντικών λεκέδων.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ