Πώς να καθαρίσεις το στρώμα σου για να βελτιώσεις τη διάρκεια ζωής του και την ποιότητα του αέρα

17.11.2022
Πώς να καθαρίσεις το στρώμα σου για να βελτιώσεις τη διάρκεια ζωής του και την ποιότητα του αέρα
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα κοιμάσαι καλύτερα γνωρίζοντας ότι το στρώμα σου είναι αστραφτερά καθαρό!

Τα στρώματα αναμφισβήτητα χρησιμοποιούνται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο στο σπίτι μας, αλλά τείνουν επίσης να παραμελούνται σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό τους. Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι περνούν χρόνια χωρίς να καθαρίσουν το στρώμα τους και κάποιοι παραδέχονται ότι δεν το καθαρίζουν και καθόλου.

«Ένα βρώμικο στρώμα μπορεί να είναι πηγή βακτηρίων, καθώς τα στρώματα μπορεί να συσσωρεύουν ακάρεα σκόνης, βακτήρια, μούχλα, νεκρό δέρμα, βρωμιά και διαφορετικά αλλεργιογόνα με την πάροδο του χρόνου», σημειώνει η επαγγελματίας καθαρισμού Kathy Cohoon.
Ο ειδικός καθαρισμού Michael Rubino προσθέτει ότι το να διατηρείς το στρώμα σου καθαρό όχι μόνο βελτιώνει την ευεξία και την ποιότητα του ύπνου σου, αλλά μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής του στρώματος και να προάγει την καλύτερη ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Πώς να καθαρίσεις και να απολυμάνεις σωστά έναν καναπέ (με ή χωρίς ατμοκαθαριστή)

Πόσο συχνά να καθαρίζεις ένα στρώμα
Ο στόχος είναι να καθαρίζεις το στρώμα σου μία φορά κάθε έξι μήνες για να αποφύγεις βρωμιά, σκόνη και συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος. Η διαδικασία είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις και δεν διαρκεί πολύ. Θα πρέπει να καθαρίζεις το στρώμα σου πιο συχνά εάν παρατηρήσεις αύξηση των συμπτωμάτων αλλεργίας ή άσθματος.

Πώς να καθαρίσεις ένα στρώμα
Τι θα χρειαστείς
Απορρυπαντικό πλυντηρίου
Σκούπα
Υπεροξείδιο του υδρογόνου
Μαγειρική σόδα

Πώς να καθαρίσεις ένα πλυντήριο πιάτων για αστραφτερά καθαρά πιάτα

Οδηγίες
Αφαίρεσε και πλύνε τα κλινοσκεπάσματα σου. Βάλε τα πάντα στο πλυντήριο ρούχων, συμπεριλαμβανομένου του κατωσέντονου, του σεντονιού και του παπλώματος. Χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσεις τυχόν ξηρά υπολείμματα, σκόνη και βρωμιά από το στρώμα.

Κάνε τοπικό καθαρισμό και καθάρισε τυχόν λεκέδες πριν από τον γενικό καθαρισμό. Η Cohoon συνιστά την ανάμειξη ίσων μερών κρύου νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου και στη συνέχεια ταμπόναρε με ένα μαλακό πανί. Σκούπισε με νερό και άφησε την περιοχή να στεγνώσει.

Ρίξε μαγειρική σόδα στο στρώμα. Άφησε τη να καθίσει για περίπου μία ώρα, ώστε να εξουδετερώσει τη μυρωδιά και τα βακτήρια. Ενώ περιμένεις, άνοιξε τα παράθυρα για να διώξεις τις οσμές και να εξαλείψεις τα βακτήρια.

Σκούπισε ξανά με την ηλεκτρική σκούπα όλη τη μαγειρική σόδα, φροντίζοντας να αφαιρέσεις τυχόν σκόνη που μεταφέρθηκε στις πτυχές.

Γύρισε το στρώμα σου και επανάλαβε τη διαδικασία.