Κρίση κόστους ζωής: Οι 7 απλοί τρόποι για να επιβιώσεις και να εξοικονομήσεις χρήματα

04.11.2022
Κρίση κόστους ζωής: Οι 7 απλοί τρόποι για να επιβιώσεις και να εξοικονομήσεις χρήματα
Οι συμβουλές που μπορείς να υιοθετήσεις για να αποφύγεις τις αυξήσεις τιμών

Είναι αυτονόητο ότι η κρίση του κόστους ζωής έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά μας, τον τρόπο που ξοδεύουμε και τον τρόπο ζωής μας, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να ανησυχείς για τους τρόπους αντιμετώπισης της. Σίγουρα δεν είσαι μόνη: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άγχος με την υψηλότερη αύξηση του πληθωρισμού. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές για να εξοικονομήσεις χρήματα, να μειώσεις το υψηλό κόστος και τελικά να ξοδέψεις λιγότερα.

23 προτάσεις και ιδέες για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ακολουθούν επτά συμβουλές που μπορείς να υι

οθετήσεις για να αποφύγεις τις αυξήσεις των τιμών και να επιβιώσεις από αυτές, σύμφωνα με την οικονομική εμπειρογνώμονα Makala Green, αναγνωρισμένη συγγραφέα του "The Money Edit":

Προγραμμάτισε αυτοματοποιημένες πληρωμές
Οι αυτοματοποιημένες πληρωμές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι οι λογαριασμοί σου πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά συχνά πληρώνονται χωρίς καν να το προσέξεις. Μια μελέτη από το Natwest ανέφερε ότι στη Μεγάλη Βρετανία, οι άνθρωποι σπαταλούν κατά μέσο όρο 468 λίρες, επειδή δεν τις προσέχουν. Εάν ισχύει αυτό, είναι σίγουρα η ώρα να ελέγξεις τα συμβόλαια και τις προσφορές σου και να τα ανανεώσεις για κάτι πιο προσιτό.

Ακύρωσε αυτοματοποιημένες πληρωμές
Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσεις χρήματα είναι να ακυρώσεις υπηρεσίες ή επαναλαμβανόμενες αγορές που δεν χρησιμοποιείς ή δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά. Μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνεις, ειδικά αν είναι πράγματα που σου αρέσουν. Ωστόσο, με τις τιμές να ανεβαίνουν, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να δικαιολογήσεις τα επιπλέον χρήματα εάν δεν αξιοποιείς πλήρως τις δυνατότητες που σου παρέχουν.

Κάνε τακτικούς ελέγχους
Φτάνεις ποτέ στο τέλος του μήνα και αναρωτιέσαι πού πήγαν όλα τα χρήματά σου; Ένας τακτικός έλεγχος στα οικονομικά σου θα σε βοηθήσει να πάρεις τον έλεγχο και να αισθάνεσαι πιο σίγουρη για το μέλλον. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στα υψηλότερα έξοδά σου - μπορείς να εξετάσεις πόσο συχνά οδηγείς το αυτοκίνητό σου, πηγαίνεις για ψώνια ή τρως έξω με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Στη συνέχεια, μπορείς να αξιολογήσεις εάν μπορείς να μειώσεις κάποια από αυτά τα έξοδα, όπως να κάνεις λιγότερες μετακινήσεις για εξοικονόμηση καυσίμων, αγορές στο φθηνότερο τοπικό σούπερ μάρκετ ή μαγείρεμα στο σπίτι.

Έξυπνες συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την καθημερινότητα σου ευκολότερη

Ψώνισε έξυπνα
Η μαζική αγορά ειδών χύμα μπορεί να σου εξοικονομήσει αρκετά χρήματα κάθε μήνα. Έχουμε δει μια σημαντική αύξηση στα βασικά είδη των νοικοκυριών, όπως το ψωμί, το γάλα και το λάδι, καθιστώντας τις συχνές και πολλές αγορές πολύ πιο ακριβές.

Γίνε ενεργειακά αποδοτική
Εάν είσαι πιο προσεκτική με τη χρήση ενέργειας και νερού στο σπίτι σου, θα εξοικονομήσεις πολλά χρήματα στους μηνιαίους λογαριασμούς σου. Μπορείς να κάνεις τα εξής:

• Βάλε το πλυντήριό σου σε κύκλο 30 C

• Επίλεξε οικολογικές ή ενεργειακά αποδοτικές πλύσεις

• Στέγνωσε τα ρούχα στον αέρα

• Σβήσε τα φώτα και τις συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται

Χρησιμοποίησε κάρτες επιβράβευσης
Η χρήση καρτών επιβράβρευσης θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα όταν ξοδεύεις και να μειώσεις τις μηνιαίες δαπάνες σου, είτε πρόκειται για λογαριασμούς ενέργειας είτε αγορές σούπερ μάρκετ.