Οι μικρές καθημερινές κινήσεις για μια πιο καθαρή κουζίνα

03.03.2022
Οι μικρές καθημερινές κινήσεις για μια πιο καθαρή κουζίνα
Κάθε μια διαρκεί πέντε λεπτά ή λιγότερο!

Μερικές φορές, ένα πολύωρο καθάρισμα είναι αυτό που χρειάζεται για να καθαρίσεις όλα τα σκουπίδια, τη βρωμιά και τα ψίχουλα που έχουν μαζευτεί στην κουζίνα. Άλλες φορές, έχεις μόνο λίγα λεπτά στη διάθεσή σου - εκεί, χρειάζονται μικρές και έξυπνες κινήσεις.

Τα μικρά λάθη καθαριότητας που μπορεί να κάνουν το σπίτι σου πιο βρώμικο

Δες παρακάτω ποιες είναι οι μικρές καθημερινές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για μια πιο καθαρή κουζίνα

Καθάρισε τη βρωμιά γύρω από το νεροχύτη
Τρίψε τα καμένα τρόφιμα από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια και χρησιμοποίησε μια ξύστρα τηγανιού για να αφαιρέσεις όσα έχουν μαζευτεί γύρω από την άκρη του νεροχύτη και της βρύσης της κουζίνα.

Αφαίρεσε τα σημάδια γρατσουνιάς
Όταν είσαι απασχολημένη και βιάζεσαι, είναι εύκολο να παραβλέψεις τις γρατζουνιές, τα πιτσιλίσματα σάλτσας και τα βρώμικα δακτυλικά αποτυπώματα που έχουν μαζευτεί στους τοίχους γύρω από την κουζίνα. Αφιέρωσε πέντε λεπτά για να ελέγξεις την περιοχή γύρω από την εστία, τα κουφώματα, στο μπροστινό μέρος των ντουλαπιών και γύρω από τα πόμολα και τα χερούλια της πόρτας.

Σκύπισε κάτω από το ψυγείο
Η μπροστινή άκρη του ψυγείου, όπου η συσκευή συναντά το πάτωμα, τείνει να μαζεύει βρωμιά, ψίχουλα, και τρίχες καθώς τα υπολείμματα σπρώχνονται σε αυτή τη σχισμή. Για γρήγορο καθάρισμα, ξεκίνησε με την ηλεκτρική σκούπα κατά μήκος αυτής της άκρης χρησιμοποιώντας το εξάρτημα ακροφυσίου της ηλεκτρικής σου σκούπας. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί για να σκουπίσεις κατά μήκος αυτής της περιοχής.

Απολύμανε το σημείο που αποθηκεύεις τα λαχανικά
Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF), ο χώρος λαχανικών του ψυγείου είναι το πιο βλαβερό σημείο στην κουζίνα. Αφιέρωσε πέντε λεπτά για να καθαρίσεις το συρτάρι που αποθηκεύεις τα λαχανικά και σκούπισε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα.

Καθαρίστε το ανοιχτήρι για τις κονσέρβες
Οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς δεν θα περιμέναμε αυτό το εργαλείο κουζίνας να περιέχει ίχνη σαλμονέλας, E. coli, μαγιάς και μούχλας, αλλά τα αποτελέσματα μελέτης λένε το αντίθετο. Για να απολυμάνεις το ανοιχτήρι κονσερβών, πασπάλισε το με ένα διάλυμα 1 κουταλιού του γλυκού λευκαντικό ανακατωμένο σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Άφησε το να καθίσει για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια ξέπλυνε με υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Ξέπλυνε καλά και στη συνέχεια στέγνωσε εντελώς για να αποφύγεις τη σκουριά.

Κάνε τα σκεύη να λάμψουν
Αυτή η μίνι κίνηση καθαρισμού έχει δύο στόχους: 1) να αφαιρέσει τα μικρόβια στις λαβές των ντουλαπιών και 2) να τα κάνει αστραφτερά. Ξεκίνησε σκουπίζοντας κάθε πόμολο ή λαβή με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι. Εκτός εάν το υλικό περιέχει αλουμίνιο ή χαλκό, μπορείς να γυαλίσεις κάθε πόμολο με ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με αποσταγμένο λευκό ξύδι. Αυτό θα αφαιρέσει τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα σημάδια νερού, ώστε το υλικό να λάμψει.