Το έξυπνο κόλπο για το τέλειο πλύσιμο ρούχων

27.08.2019
Το έξυπνο κόλπο για το τέλειο πλύσιμο ρούχων
Το προϊόν που κάνει "θαύματα" σε αυτό τον τομέα, θα το βρεις στην... κουζίνα σου

Ο λόγος για το λευκό ξύδι - που χρησιμοποιείται συνήθως για το μαγείρεμα και το ψήσιμο. Στην ομάδα Hinch Army Cleaning Tips του Facebook κάποιος αποκάλυψε τον τρόπο που το ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα στα ρούχα και να αντικαταστήσει ακόμη και το παραδοσιακό μαλακτικό.

Πριν πάρεις όμως το ξίδι από το ντουλάπι της κουζίνας, βεβαιώσου ότι είναι αποσταγμένο. Απλά πρόσθεσε ένα καπάκι με ξύδι στη θήκη του πλυντηρίου σου αντί για το μαλακτικό. Σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν, μπορεί να κάνει τα ρούχα σου να είναι απαλά και φρέσκα.

Αλλά αξίζει να το προσπαθήσεις;

Μια γυναίκα που χρησιμοποίησε λευκό ξύδι για να πλύνει τα ρούχα της, εξήγησε στα σχόλια της ομάδας: «Λοιπόν, αφού διάβασα όλα τα post σχετικά με την αντικατάσταση του μαλακτικού με λευκό ξίδι στο πλύσιμο, έμεινα κατάπληκτη! Η μπουγάδα μου δεν μύριζε ποτέ τόσο ωραία! Και το πλυντήριο μου γυαλίζει».

Μια άλλη είπε: «Το έκανα σήμερα και είμαι τόσο εντυπωσιασμένη από το πόσο υπέροχα τα ρούχα μου και οι πετσέτες μου μυρίζουν. Ήμουν πολύ διστακτική αλλά είμαι τόσο ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα».

Το αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι πολύ ήπιο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα καταστρέψει κάποιο ευαίσθητο ύφασμα.

Διάβασε και αυτό: 7 αντικείμενα που συνήθως δεν πλένεις στο πλυντήριο αλλά θα έπρεπε!

Στην πραγματικότητα, το ξύδι δεν χρησιμοποιείται μόνο για το πλύσιμο ρούχων. Η ιστοσελίδα της Sarson, που είναι μια δημοφιλής μάρκα ξυδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει πολλούς έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό. Μερικά από τα tip είναι: καθάρισμα λεκέδων από στυλό σε πουκάμισα, σε ντουλάπια κουζίνας, αφαιρεί τη σκουριά από το σίδερο και τους λεκέδες από το ψυγείο σου.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι το ξύδι μπορείς να το αγοράσεις στα σούπερ μάρκετ πάρα πολύ φθηνα. Δεν είναι καταπληκτικό; Πρόσεχε όμως. Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να... αγγίξει. Κάνε κλικ ΕΔΩ και δες