5 πράγματα που απαγορεύεται να καθαριστούν με ξίδι | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
16:23
29/3/2017

5 πράγματα που απαγορεύεται να καθαριστούν με ξίδι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το "μαγικό" όπλο του νοικοκυριού υπάρχει περίπτωση να κάνει και κακό. Έχε τον νου σου λοιπόν...

Δεν είναι λίγες οι φορές που το ξίδι σου λύνει τα χέρια στην καθαριότητα, ακόμη και σε σημεία όπου δεν τον περίμενες. Καθότι, όμως στην ουσία είναι οξύ, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου, στην ουσία απαγορεύεται...

1. Γρανίτες, μάρμαρα και πέτρα

Το ξίδι μπορεί να "φάει" τη φυσική πέτρα και αντι γι' αυτό συστήνεται απαλό σαπούνι για πιάτα και ζεστό νερό.

2. Λεκές από αυγό

Αν πέσει αυγό στο πάτωμα ή το αυτοκίνητο, μην χρησιμοποιήσεις ξίδι γιατί αυτό θα πήξει και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο να το καθαρίσεις. 

3. Το σίδερό σου

Το ξίδι μπορεί να βλάψει το σίδερο ειδικά στην πλάκα, οπότε καλύτερα μην το τρίψεις με αυτό. Για αστραφτερό ατμοσίδερο πάντως, κάνε κλικ εδώ και πάρε οδηγίες...

4. Ξύλινα πατώματα

Οι γνώμες διίστανται για τα ξύλινα πατώματα. Άλλοι λένε πως το ξύδι τα καθαρίζει τέλεια και άλλοι το αντίθετο. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς κάποιο καθαριστικό ειδικό για ξύλινα πατώματα ή αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε ξύδι διάλυσέ το πρώτα σε νερό και δοκίμασέ το σε κάποιο μικρό σημείο πριν καταστρέψεις όλο το πάτωμα. 

5. Διάφοροι λεκέδες

Ενώ σε πολλές περιπτώσεις είναι θαυματουργό, αν έχεις λεκέ από γρασίδι, μελάνι, παγωτό και αίμα δε τον καθαρίσεις με σκέτο ξύδι. Οι λεκέδες αυτοί έχουν την τάση ενσωματόνονται πολύ γρήγορα στο ύφασμα και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στο οξύ. Χρειάζεται λοιπόν εξτρα βοήθεια από απορρυπαντικό.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ