Βότκα, αλάτι & άλλα "μαγικά" όπλα μπουγάδας

19.11.2016
Όσο παράξενες και να σου φανούν οι παρακάτω προτάσεις μην κρίνεις πριν δοκιμάσεις. Ειδικοί επί της… μπουγάδας, έκαναν τα τεστ και εμείς συγκεντρώνουμε τα καλύτερα από το ίντερνετ.

Φρέσκα ρούχα με σπρέι... βότκας Η θεωρία θέλει το αλκοόλ να λειτουργεί ακριβώς όπως το αντισηπτικό χεριών σκοτώνοντας τα βακτήρια της κακοσμίας -μεταξύ άλλων. Έτσι, αν έχεις κάποια ρουχαλάκια που σου μυρίζουν κλεισούρα και απλά θέλεις να τα φρεσκάρεις, βάλε λίγη βότκα στο ψεκαστήρα, ψέκασέ τα από μακριά, άφησέ τα να αεριστούν και τα έχεις σαν καινούρια. Καλό, όμως, είναι να αποφύγεις τη δοκιμή σε πιο ευαίσθητα υφάσματα τύπου μετάξι γιατί εκεί έχει φανεί ότι μένουν λεκέδες -που, φυσικά, δεν θέλουμε. Αλάτι για πιο ζωντανά χρωματιστά Ρίξε τέσσερις κουταλιές αλάτι στον κάδο του πλυντηρίου και δεν θα πιστέψεις πόσο πιο λαμπερά θα δεις τα ρούχα σου μόλις τα βγάλεις. Χρησιμοποίησέ το, όμως, μόνο στα βαμβακερά γιατί με τα υπόλοιπα υλικά μπορεί να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Μπαλάκια του τένις για αφράτα ρούχα Κι όμως, ρίξε στον κάδο δυο-τρία μπαλάκια του τένις μαζί με τις πετσέτες παραλίας, το πουπουλένιο πάπλωμα ή τα μαξιλάρια σου και θα δεις διαφορά που δεν θα πιστεύεις. Ξύδι στο πλυντήριο ρούχων Μπορεί να πλένουμε τα ρούχα πασχίζοντας πάντα για το καλύτερο, όμως σίγουρα δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στη συντήρηση των οικιακών συσκευών που "κάνουν τη δουλειά". Και το πλυντήριο ρούχων θέλει τη φροντίδα του και δη τη... φυσική. Χωρίς χημικά και αμπούλες, ρίξε στον κάδο του απορρυπαντικού ένα ποτήρι λευκό ξύδι και βάλε ένα πρόγραμμα στους 60 βαθμούς να τρέξει χωρίς κανένα ρούχο στον κάδο. Σαν καινούριο θα το δεις το πλυντήριό σου, χωρίς αμφιβολία.