Mykonos calling

01.02.2011
Καλά προστατευμένη από τα μελτέμια του Αυγούστου, μία εξοχική κατοικία απολαμβάνει τη μοναδική θέα προς τον όρμο της Φτελιάς, τον Πάνορμο και τον Αγ. Σώστη.

Καλά προστατευμένη από τα μελτέμια του Αυγούστου, μία εξοχική κατοικία απολαμβάνει τη μοναδική θέα προς τον όρμο της Φτελιάς, τον Πάνορμο και τον Αγ. Σώστη. Το βόρειο άκρο της Μυκόνου συγκεντρώνει συγκριτικά λιγότερο κόσμο σε σχέση με τις άλλες hot περιοχές του πολυσύχναστου, κοσμοπολίτικου νησιού των Κυκλάδων. Με θέα τον όρμο της Φτελιάς, τον Πάνορμο και τον Αγ. Σώστη, μία εξοχική κατοικία, με την απλή αλλά στιβαρή της κατασκευή, αντιστέκεται με σθένος στα ισχυρά μελτέμια και τον σιρόκο. Την κατασκευή αλλά και την εσωτερική διακόσμηση επιμελήθηκαν οι Harris & Angelos, το σχεδιαστικό δίδυμο που μετά τη μόδα έχει πλέον στρέψει την προσοχή -και την ενέργειά- του προς την κατασκευή κατοικιών. Υποστηρίζουν την αρχιτεκτονική που στοχεύει σε ένα απλό, μετρημένο αλλά πάντα άνετο και καλόγουστο lifestyle.

Η κυκλική μάνδρα από λιθοδομή που θυμίζει νησιώτικο μύλο προστατεύει τις εσωτερικές αυλές από την μήνιν του ανέμου, καθώς και οι τοίχοι πάχους 50εκ. που προφυλάσσουν το εσωτερικό από τα στοιχεία της φύσης. Η διακριτική κατασκευή, όπως αρμόζει σε μία εξοχική κατοικία, δεν αποκλείει κάποιες πολυτελείς λεπτομέρειες. Καθεμία από τις τέσσερις κρεβατοκάμαρες του σπιτιού διαθέτει το δικό της ensuite μπάνιο, ενώ η λειτουργική διαρρύθμιση προσφέρει επίσης ένα μεγάλο σαλόνι με ευμεγέθεις μπαλκονόπορτες, άπλετο φωτισμό και γεν-ναιόδωρη θέα προς το απέραντο γαλάζιο. «Θέλαμε η φύση να εισβάλλει μέσα σε αυτό το σπίτι από παντού, να είναι αυτή η πρωταγωνίστρια. Γι’ αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν πίνακες πουθενά. Τα παράθυρα είναι οι πίνακες».