Καθαρές υποθέσεις

27.09.2007
Προστατέψτε με τα κατάλληλα μέσα τον πάγκο της κουζίνας σας, εξασφαλίζοντας τον όμορφο και υγιεινό χαρακτήρα του.

Ανταποκρινόμενη στα νέα δεδομένα, η κουζίνα προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και γίνεται το επίκεντρο κάθε σπιτιού, ικανοποιώντας τις προσωπικές σας ανάγκες με στόχο μια δημιουργική καθημερινότητα. Ενα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της είναι ο πάγκος εργασίας, αφού δέχεται τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία από οποιοδήποτε άλλο σημείο, ενώ η διάρκεια ζωής του και η αντοχή στην καθημερινή σκληρή χρήση και τις φθορές εξαρτάται πολύ από την επιλογή των σωστών υλικών. Οι πάγκοι που χρησιμοποιούνται στις κουζίνες νέας τεχνολογίας συνήθως καλύπτουν τα ντουλάπια σε όλο τους το μήκος χωρίς ορατές ενώσεις. Πρωτοποριακά υλικά που καθαρίζονται εύκολα επιτυγχάνουν αυτό το ομοιόμορφο αποτέλεσμα, ενώ στις προδιαγραφές τους πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα μη προσβολής τους από βακτηρίδια και μικροοργανισμούς. Ενας πάγκος πολλαπλών χρήσεων στην κουζίνα δοκιμάζεται καθημερινά από τα κοινά καθαριστικά, τα οξέα αλλά και το κάψιμο από τα σκεύη. Επιλέγοντας να τον επενδύσετε με υλικά όπως το corian, ο βακελίτης, η μελαμίνη, ο γρανίτης, το ατσάλι, το ξύλο ή το μάρμαρο, θα ενισχύσετε τη διάρκεια ζωής του και θα εξασφαλίσετε την αντοχή του στην καθημερινή χρήση και τις φθορές. Σε άμεση σύνδεση βρίσκεται και η διαδικασία της προετοιμασίας του φαγητού, κατά την οποία οφείλουμε να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες υγιεινής. Ερευνες και ειδικές μελέτες κατατάσσουν την κουζίνα

Οι πάγκοι νέας γενιάς είναι υδροαπωθητικοί και ανθεκτικοί σε υψηλές θερμοκρασίες.

στο χώρο εκείνο του σπιτιού με τα περισσότερα μικρόβια και βακτηρίδια, γεγονός που εντείνεται από τη διατήρηση της υγρασίας σε κάποια στοιχεία της. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ενός γεύματος όπως το κρέας, τα λαχανικά και πολλά άλλα, μπορούν εύκολα αν βρεθούν εκτεθειμένα στον πάγκο της κουζίνας να μολύνουν το χώρο με επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Χρέος κάθε νοικοκυράς είναι να παίρνει τα μέτρα της ενάντια στους κινδύνους που δε γίνονται αντιληπτοί με γυμνό μάτι.

Η νέα δυνατή «συνταγή» στο χώρο της κουζίνας λέγεται Silestone και έρχεται για να «αναθερμάνει» τις σχέσεις σας με το συγκεκριμένο χώρο! Πρωτοπόρα για μια ακόμη φορά, ξεπερνά τους ανταγωνιστές της προσαρμόζοντας τις τελευταίες τάσεις στις επιφάνειες Silestone. Διαθέτοντας την αποκλειστικότητα της Microban Ltd, παγκόσμια κυρίαρχο στον τομέα της τεχνολογίας και της αντιβακτηριακής προστασίας, εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε χαλαζία, μάρμαρο, τσιμέντο και άλλα υλικά. Μετά από πολυετείς έρευνες και μελέτες, διαπίστωσε πως το 75% των καταναλωτών προτιμά τα προϊόντα με προστασία Microban σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν. Προστατεύοντας κατά μήκος όλη την επιφάνεια, ακόμη και στις πιο δύσκολες γωνίες, τα ενεργά συστατικά της Microban είναι ενσωματωμένα σε όλους τους πάγκους Silestone, ενώ σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους έχει παρατηρηθεί 97,5% μείωση των βακτηρίων και της μούχλας μετά από ένα 24ωρο. Οι επιφάνειες από χαλαζία με την αντιβακτηριακή προστασία Microban της εταιρείας Silestone σας δίνουν μια υπόσχεση: να στείλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο... της κουζίνας του!

Το 77% των μαγειρικών εργασιών εκτελούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας.