Α piece of art

27.09.2007
Προσηλωμένη στις γερμανικές προδιαγραφές και στα αυστηρά ποιοτικά στάνταρντ, η νέα φιλοσοφία περί κουζίνας μας γοητεύει με τα αμέτρητα σχεδιαστικά της ευρήματα και την πρωτοποριακή της τεχνολογία.

Μπορεί μια κουζίνα να συνδυάζει λειτουργικότητα, υψηλή απόδοση και πρακτική αξία ενώ, ταυτόχρονα, να έχει εντυπωσιακό στιλ και σοφιστικέ διάθεση; Ακολουθώντας τη μοντέρνα σχεδιαστική αντίληψη που επιδιώκει την ενοποίηση επιμέρους τμημάτων σε πιο ευέλικτα σύνολα, εξασφαλίζοντας παράλληλα χώρους αφιερωμένους αποκλειστικά στο μαγείρεμα, η γερμανική εταιρεία Hacker, ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως ονόματα στον τομέα της σχεδιασμένης κουζίνας, παρουσιάζει το «Romeo and Julia», μια πρόταση που αποδεικνύει ότι το πάθος για δημιουργία είναι η συνταγή που οδηγεί στην επιτυχία. Καθαρές, λιτές γραμμές, εμπνευσμένες από τη ζεν αισθητική, ποιοτικά υλικά, εντυπωσιακά συστήματα μηχανισμών, ευφυείς λεπτομέρειες και απαλοί χρωματισμοί οργανώνουν μια open space κουζίνα που ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται από δύο επιφάνειες εργασίας που κατασκευάστηκαν από γυαλισμένο, ασημί γρανίτη πάχους 12 εκατοστών. Οι τοίχοι επενδύθηκαν με 15 διαφορετικά είδη πέτρας που τοποθετούνται κοντά κοντά ή σε απόσταση με ασύμμετρο τρόπο. Η κουζίνα σύρεται και ανοίγει και από τις δύο πλευρές, διπλασιάζοντας έτσι το μέγεθός της. Κάθετα στον τοίχο, μια μονή ανοιγόμενη πλευρά προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης, το «Romeo and Julia» διαθέτει κρυστάλλινα ντουλάπια, αποθηκευτικούς χώρους σε λευκή ή μαύρη λάκα που ανοίγουν χωρίς χειρολαβές, αυξάνοντας τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του χώρου και της καλύτερης ποιότητας εργασίας. Ο φωτισμός της είναι εξίσου εντυπωσιακός, αναδεικνύοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ενα ακαταμάχητο μέρος για μαγείρεμα, καθώς και για οικογενειακές ή φιλικές συγκεντρώσεις.