Το top 5 της κουζίνας!

27.09.2007
Καιρός για αλλαγές... Ξεκινήστε από το χώρο της κουζίνας και ανανεώστε το στιλ της, ακολουθώντας πέντε απλά βήματα που θα της δώσουν νέα όψη και δυνατότητες!

Από την Εφη Οικονομοπούλου

1. Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!

Το χρώμα είναι ένα στοιχείο που μπορεί να δώσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην κουζίνα σας και να την ανανεώσει ολοκληρωτικά. Στην αγορά υπάρχουν ειδικές βαφές για όλες τις επιφάνειες (μελαμίνη, MDF, ξύλο, βακελίτης), σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Τολμήστε έντονους χρωματισμούς και συνδυάστε τα χρώματα κατά βούληση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητές σας. Μια λύση που θα δώσει ένα ξεχωριστό ύφος στην κουζίνα σας είναι να τοποθετήσετε ταπετσαρία στα ντουλάπια. Μονόχρωμες, ριγέ, καρό ή ακόμα και με floral μοτίβα θα διαμορφώσουν μια κουζίνα που σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητη! Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ψηφιακές εκτυπώσεις που τοποθετούνται με μια απλή διαδικασία σε όποια επιφάνεια εσείς επιλέξετε. Τι θα λέγατε αν πίνακες διάσημων ζωγράφων ή ακόμα και οικογενειακές σας φωτογραφίες διακοσμούσαν τα ντουλάπια;

2. Αλλάξτε νεροχύτη

Ενα από τα πιο χρήσιμα, αλλά και πιο συχνά σε χρήση στοιχεία της κουζίνας είναι ο νεροχύτης. Εκτός από τον πρακτικό του ρόλο, μπορεί να προσθέσει στιλ με τον ξεχωριστό, πρωτοποριακό σχεδιασμό του.

Η επιλογή του κατάλληλου νεροχύτη είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να δώσετε προσοχή, καθώς κάνει τον πάγκο της κουζίνας σας να δείχνει ολοκαίνουριος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό μοντέλο από γρανίτη ή συνθετικό υλικό ή ακόμα και ένα μοντέρνο από inox ή έναν corian νεροχύτη σε διάφορους χρωματισμούς.

3. Electric dreams!

Αν οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σας είναι παλιές, τότε μπορείτε σταδιακά να τις αντικαταστήσετε με νέες προηγμένης τεχνολογίας και μοντέρνου σχεδιασμού. Οι τάσεις του design προβλέπουν συσκευές με πολλαπλές λειτουργίες. Οι εστίες, ο φούρνος, ο απορροφητήρας, το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων, ο φούρνος μικροκυμάτων τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία στο χώρο και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε νοικοκυριού. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά μοντέλα που πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, απλοποιώντας την καθημερινότητά μας.

4. Κάτι τρέχει...

Εργονομικές και με περίτεχνες φόρμες, οι μπαταρίες έρχονται να συμπληρώσουν το ιδανικό σκηνικό της κουζίνας σας. Ανοξείδωτες και με αποσπώμενο ή σταθερό ντους, οι μπαταρίες νέας γενιάς καταφέρνουν πάντα να τραβούν τα βλέμματα με την εντυπωσιακή τους κατασκευή.

5. Kitchen accessories

O μικρόκοσμος της κουζίνας σας αποτελείται από πολλά αξεσουάρ που είναι οι απαραίτητοι οικιακοί σας βοηθοί. Σκεύη και εργαλεία καθημερινής χρήσης όχι μόνο λειτουργούν σαν το δεξί σας χέρι, αλλά και διακοσμούν μοναδικά το χώρο.

Αν θέλετε να δώσετε ένα πιο funky αποτέλεσμα στην κουζίνα σας συνδυάστε διαφορετικά χρώματα και ταπετσαρίες στα ντουλάπια! Επίσης, μπορείτε να πλαισιώσετε το τραπέζι με διαφορετικές καρέκλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ